Rigmor Aasrud trekkes fram som erstatter for Trond Giske

NY FINANSPOLITISK TALSPERSON?: Rigmor Aasrud trekkes fram av NRK som ny finanspolitisk talsperson etter Trond Giske.

NY FINANSPOLITISK TALSPERSON?: Rigmor Aasrud trekkes fram av NRK som ny finanspolitisk talsperson etter Trond Giske. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rigmor Aasrud (57) fra Gran og Espen Barth Eide (53) trekkes frem som de mest aktuelle kandidatene til å overta som finanspolitisk talsperson etter Trond Giske. Det er NRK som melder dette tirsdag morgen.

DEL

Faller valget på Aasrud blir hun den andre kvinnen fra Hadeland som innehar vervet. Trond Giske overtok vervet etter Marianne Marthinsen fra Jevnaker etter fjorårets valg, mot Marthinsens vilje.

LES OGSÅ: Jevnaker-ordføreren ønsker seg Marianne Marthinsen tilbake til prestisjeverv på Stortinget

– Samtidig som Trond Giske søndag trakk seg som nestleder i Ap, stilte han også plassen sin som leder av Aps finansfraksjon i Stortinget til disposisjon. Giske er nå formelt for en helt vanlig stortingsrepresentant å regne. Det blir ikke valgt noen ny nestleder før landsmøtet i 2019, eller et eventuelt ekstraordinært landsmøte senere i år, men posten som Aps fremste finanspolitiker må fylles raskt, melder NRK.

Aasrud er til vanlig kommunalpolitisk talsperson for Ap, og har blant annet vært sentral i håndteringen av de vanskelige asylbarn-sakene i høst og vinter.

Hun har åtte års fartstid på Stortinget og var før det ordfører i Gran på Hadeland i ti år. Fra 2009 til 2013 var hun fornyings-, administrasjons- og kirkeminister i Jens Stoltenbergs regjering.

– Dette er nytt for meg, men det er veldig hyggelig dersom det er slik at noen tenker på meg i ulike sammenhenger. Når det er sagt har jeg det veldig bra i kommunalkomiteen, og synes jeg har et spennende oppdrag her. Vi har sittet i interessante møter i hele dag, og jobbet med politikken vår, uttaler Aasrud til NRK.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags