(Romerikes Blad)

Politiet på Romerike og Get advarer nå mot to menn som forsøkte å slå til hos en eldre kvinne på Skedsmokorset mandag kveld.

– Vi ser på dette som et bedrageriforsøk og vil gjerne advare andre som blir oppringt om å ikke slippe dem inn, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Ved 18-tida ble en kvinne i 80-åra oppringt på fasttelefonen. De som ringte sa de var fra Get og at de var på vei. Få minutter senere sto de på døra.

Slapp dem ikke inn

Operasjonsleder Skaftnes forteller at de fortalte til kvinnen at de «kun skulle ha 10 kroner for jobben, men at hun måtte betale med kort».

– Vi mistenker at de var på jakt etter bankkortet hennes. Heldigvis slapp ikke den eldre kvinnen inn mennene, men ringte politiet, sier operasjonslederen.

Politiet har ingen god beskrivelse av personene, annet enn at det var to unge menn, av utenlandsk opprinnelse.

– Om andre opplever å bli kontaktet ber vi dem ta kontakt med politiet, sier Skaftnes.

– Vil aldri be om penger

Kommunikasjonssjef i Get, Silje N. Thoresen, sier til RB at hun er glad for at politiet advarer mot dem som utgir seg for å være Get-motører.

– Dette er ikke folk fra oss. Dessverre klarer vi ikke å forhindre at enkelte forsøker å utgi seg for å være fra Get, men det er flere ting man kan huske på, for å unngå å bli lurt, sier Thoresen.

– For det første avtaler vi alltid på forhånd om vi skal hjem til kunder. Våre montører er uniformerte og bærer ID-kort. I tillegg vil vi aldri be om betaling på stedet. Vi har etablerte kundeforhold og vil alltid ta betalt via faktura, sier Thoresen.

Politiet på Romerike har ikke hørt om flere tilfeller mandag kveld. De har heller ikke påtruffet de to mennene.