Mye snø gir skader på skogen

GÅR UT OVER SKOGEN: Stort snøfall ødelegger skogen. Illustrasjonsfoto: Arild Bernstrøm

GÅR UT OVER SKOGEN: Stort snøfall ødelegger skogen. Illustrasjonsfoto: Arild Bernstrøm

Artikkelen er over 2 år gammel

Skogeiere bør merke seg steder der skogen har tatt skade av snøen.

DEL

Oppfordringen kommer fra Fylkesmannen i Oppland, etter en snørik vinter så langt.

– Det er kommet store snømengder i vinter og dette har ført til en del skader på skogen i Oppland. Tung og til dels våt snø kombinert med vind har gitt skader både på skogen og på strømnettet. Og vinteren er ikke over ..., skriver fylkesmannen på nettsida si.

Fylkesmannen oppfordrer derfor skogeiere om gjøre en befaring for å se på skadeomfanget, så snart det er farbart. Skog som nylig er tynnet kan kreve spesiell oppmerksomhet.

– På skog som er skadet av snø kan det etter hvert bli sekundære skader hvis skadde trær ikke blir ryddet ut av skogen. Det vil derfor være spesielt viktig å være oppmerksom på barkebilleangrep og uttørking, skriver Fylkesmannen i Oppland.

Skogbrand er det eneste forsikringsselskapet i Norge som forsikrer skog. Ifølge meldingen fra fylkesmannen har selskapet foreløpig mottatt få meldinger om skade, men regner med at dette vil øke når skogeierne får bedre oversikt.

De siste ti årene har Skogbrand utbetalt 8,4 millioner kroner etter snøskader. I overkant av 2,5 millioner er utbetalt i Oppland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.