Oppfordring til alle kirker: - Ring med klokkene i solidaritet

Nikolaikirken i Tingelstad. (Arkivfoto)

Nikolaikirken i Tingelstad. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 3 år gammel

Bispemøtet og Kirkerådet oppfordrer alle kirker til å ringe med klokkene for Syria og Irak etter gudstjenesten. Lokale kirker følger opp.

DEL

Solidaritetsringingen vil finne sted etterkant av gudstjenestene søndag, fra kl 13.00 til 13.15. Bispemøtet og Kirkerådet oppfordrer også til å be særskilt for Syria og Irak i søndagens gudstjeneste, i solidaritet for ofrene i disse landene.

Samarbeid med TV-aksjonen

- Denne søndagen er det også NRKs TV-aksjon, som i år støtter Røde Kors og blant annet deres arbeid for å skaffe mat, vann og medisiner til millioner av nødlidende mennesker i Syria, skriver biskop i Hamar Bispedømme, Solveig Fiske, i oppfordringen.

Direktør i kirkerådet, Jens-Petter Johnsen mener dette er en veldig positiv sak.

- Ringingen med alle landets kirkeklokker vil også være med på å understreke betydningen av TV-aksjonen og engasjementet den skaper, sier Johnsen.

Lokal støtte og engasjement

Sokneprest i Lunner kirke, Ola Viker Lunde, bekefter at kirkene i Lunner vil be for Syria og Irak, og ringe med klokkene etter gudstjeneste førstkommende søndag.

- Det har kommet brev med oppfordring fra biskopen om dette. Vi stiller oss positivt til det og kommer til å bruke forbønnen de viser til, samt ringe med klokkene mellom 13.00 og 13.15 førstkommende søndag, sier Viker Lunde til Hadeland.

Driftsleder i Kirken i Gran, Odd Ragnar Bredviken, sier at også de kommer til å følge oppfordringen i de kirkene det er mulig.

- Vi kommer til å ringe med klokkene til avtalt tidspunkt i henholdsvis Nikolaikirken i Tingelstad og Ål kirke, dette er de kirkene vi har gudstjenester i denne dagen.

Jevnaker menighet er også positive til oppfordringen.

- Vi stiller oss naturligvis bak dette forslaget, og kommer til å bruke den vedlagte forbønnen under gudstjenesten, og ringe med klokkene et kvarter i etterkant. Det er naturlig å vise solidaritet for slikt, og det handler om å engasjere seg for slike tiltak. Det er i tillegg TV-aksjon på søndag, sier kapellan i Jevnaker menighet, Stian Roos.

Bønn for Syria og Irak

Barmhjertige Gud, du hører vår klage og kjenner menneskers nød. I dag roper vi til deg for alle som lider i Syria og Irak. Vi ber for dem som er drevet på flukt, og minnes dem som ble drept eller døde da de flyktet. Lenge har vi bedt, og vi spør: Hvor lenge, Herre, hvor lenge må de og vi vente?

Livets Gud, du vil forsoning og fred. Gi visdom og vilje til dem som kan skape en rettferdig fred, slik at livet igjen kan få en mulighet i byer og landsbyer som dødens krefter har ødelagt.

Jesus Kristus, du barnas forsvarer og fattiges venn. Vi ber for vergeløse barn, kvinner og eldre, og ber om at hjelpen må nå frem til dem som er i nød. Vi ber for alle som bor i flyktningleirer eller søker tilflukt andre steder i Midtøsten eller Europa. Gi klokskap og kraft også til dem som arbeider i leirene, og til alle som tar imot flyktninger.

Hellige Ånd, du livgiver og trøster i liv og død. I dag ber vi sammen med våre kristne søsken i Midtøsten og i kirker over hele verden. Vi lar kirkeklokker ringe for å vekke oss til stadig bønn og ansvar for lidende i Syria og Irak. Led oss på livets, fredens og håpets vei.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags