Obs! Denne e-posten er svindel!

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hadeland har fått henvendelser fra flere lesere som har fått en e-post, tilsynelatende fra skatteetaten. I eposten bes det om at mottageren identifiserer seg ved å kopiere eller skanne pass eller legitimasjon - og sende det til en epostadresse.

Skatteetatens logo er brukt i e-posten.

- Dette er svindel. Det er viktig for oss å få fram at vi aldri ber om identifisering på denne måten, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Sattedirektoratet.

- Dette er et forsøk, for å lure til seg personsensitiv informasjon. Ikke svar på denne e-post henvendelsen, advarer Skattedirektoratet i en pressemelding tirsdag.

Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post.

- All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer innlogget via Altinn. Vi sender ikke lenker i e-postvarsler, sier Helen Rist til Hadeland.

Skatteetaten legger også til en formaning:

Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere tidligere utsendelser.

Send gjerne mistenkelige e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir oss mulighet for å oppdage nye varianter raskere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags