36 sykkeltyverier hittil i år

Sykkeltyveri: Utenfor sentrumskvartalet står disse restene igjen etter tyvene.

Sykkeltyveri: Utenfor sentrumskvartalet står disse restene igjen etter tyvene. Foto:

Forsikringsselskapene kommer med råd om hvordan du kan sikre deg mot sykkeltyveri.

DEL

Tall fra Finans Norge viser at det ble erstattet 11.203 sykler for 69.410.000 kroner i 2016. Antall stjålne sykler har gått ned med 5,8 prosent, men erstatningene øker, skriver Frende forsikring i en pressemelding.

– Vi har registrert 36 sykkeltyverier hittil i år i Ringerike, Hole og Jevnaker. I fjor på samme tid hadde vi 35 forhold, sier Christian Berge som er etterforskningsleder hos politiet i Hønefoss.

– Med enkle grep kan du selv gjøre jobben vanskelig for dem som forsøker å stjele tohjulingen din, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende forsikring.

– Vi ser allerede at sykler som tydelig er merket er mindre interessante å stjele, vanskeligere å omsette, og sannsynligheten større for at de kommer til rette.

Uheldig: En uheldig sykkeleiers oppfordring til andre.

Uheldig: En uheldig sykkeleiers oppfordring til andre. Foto:

Forsikringsselskapet If råder sykkeleiere til å bruke to låser på sykkelen, ta med seg verdifulle eiendeler på sykkelen når de forlater den, og låse sykkelen der det er stor trafikk av folk for å holde sykkeltyvene borte.

Fra Falck til Securmark

I 1993 opprettet forsikringsselskapene et nasjonalt sykkelregister for å redusere antall sykkeltyverier. Falck har siden den gang utviklet og driftet løsningen. Det er dette registeret Securmark nå kjøper.

Falck Sykkelregister blir inntil videre driftet videre i sin nåværende form, men på sikt vil dette slås sammen med Securmarks register. Da vil også nye produkter og tjenester lanseres.

– Forskjellen mellom Falck Sykkelregister og Securmark i dag, er at Securmark i tillegg til å ha et register også tyverimerker sykler med blant annet micromerker. Merkene inneholder et unikt ID-nummer som kan søkes opp i Securmarks app. Nummeret identifiserer sykkelen og rettmessig eier. Dette og flere andre tjenester vil framover bli gjort tilgjengelig for både eksisterende og nye kunder, sier Jostein Tveide som er daglig leder i Securmark.

Slik lurer du tyven:

  1. Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ e.l.
  2. Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
  3. Bruk sykkellås som er forsikringsgodkjent (FG-godkjent).
  4. Parker sykkelen på steder der mange mennesker ferdes.
  5. Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  6. Ikke sett fra deg sykkelen på samme sted hver dag.
  7. Ta meg deg setet og andre løse deler.
  8. Kjøp låsbare skruer/bolter til hjul, gir, sete og bremser.
  9. Graver rammenummeret på hjul, styre, gir, setepinne og lås.
  10.  Registrer sykkelen i Falck sykkelregister.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags