Dette er årets rodeledere

KLARE TIL INNSATS: Jan Kjeksrud (f.v.), Helge Midttun, Hans Arne Arntzen, Ole P. Gamme, Hans Bjørge, Birger Emil Sørum, Anne-Kristin Hellmark Swärd, Marianne Kjos, Hilde Grøndahl Tangen - og Hilde M. Lunde (t.v.) og Solveig Taaje foran.

KLARE TIL INNSATS: Jan Kjeksrud (f.v.), Helge Midttun, Hans Arne Arntzen, Ole P. Gamme, Hans Bjørge, Birger Emil Sørum, Anne-Kristin Hellmark Swärd, Marianne Kjos, Hilde Grøndahl Tangen - og Hilde M. Lunde (t.v.) og Solveig Taaje foran. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

21. oktober er datoen for årets tv-aksjon, der innsamlede midler denne gangen går til Kirkens Bymisjon

DEL

Onsdag kveld var rodeledere og innsamlingskomité i Gran samlet for å forberede innsamlingsaksjonen søndag 21. oktober.

Rodeledere er på plass og folk som vil melde seg som bøssebærere kan henvende seg til kommunetorget i Gran eller Gran frivilligsentral.

Årets aksjon er kalt «Mindre alene sammen». Eller som det heter på brosjyrene til aksjonen: «Jeg kan ikke huske sist noen sa navnet mitt».

Skal åpne dører

Kirkens bymisjon fokuserer på at det i Norge i dag er altfor mange som står utenfor. Noen mangler en seng å sove i, andre har ingen å snakke med. Årets tv-aksjon skal åpne dører og invitere flere inn i varmen.

– Fordi ett møte kan endre et liv – og flere møter kan endre et helt samfunn, som det heter i brosjyren til Kirkens bymisjon.

Rodeleder for første gang

– Kirkens bymisjon jobber ikke på Hadeland, men det er mange herfra som også kommer i kontakt med dem i Oslo, sier Hilde Grøndahl Tangen fra Gran frivilligsentral, innsamlingsleder i Gran.

– Ensomhet og utenforskap gjelder mange. Det er derfor jeg sa ja til å bli med som rodeleder for første gang. Kirkens bymisjon misjonerer ikke, og gjør et viktig arbeid, forteller Hans Arne Arntzen fra Jaren.

Det er mange måter å være utenfor på i Norge i dag. Kirkens bymisjon ønsker å tilby det mange tar for gitt, men som stadig flere ikke opplever å ha: Den varme senga, en jobb eller fritidsaktivitet å gå til, et fellesskap rundt middagsbordet og trygge bekjentskaper.

Nye møter

– Med tv-aksjonen ønsker vi å skape 700.000 nye møter. Årets aksjon er en aksjon både for enkeltmennesker og for det samfunnet vi ønsker å være, skriver Adelheid F. Hvambsal, generalsekretær i Kirkens bymisjon i brosjyren «Mindre alene sammen».

Med tv-aksjonen NRK 2018 er målet at 100.000 bøssebærere skal besøke 2,3 millioner husstander i Norge søndag 21. oktober.

Lokalt vil det også bli satt i gang giverstafetter for næringslivet og skolejogg, der penger går til årets formål.

Fakta om utenforskap

150.000 mennesker i Norge opplevde å ikke ha nok å spise i 2017.

Ett av ti barn i Norge vokser opp i fattigdom.

Bare to prosent av alle innvandrere har besteforeldre i Norge.

70.000 mennesker i Norge har ingen nære eller fortrolige venner de kan snakke med når de trenger det.

Kilde: blimed.no

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags