Ulvejakta forlenges – utelukker ikke at det er to dyr

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesmennene i Oppland, Akershus og Oslo har utvidet fellingstillatelsen for ulv fram til tirsdag, og holder muligheten åpen for at det kan være to dyr som oppholder seg i området.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Ulvejakta i Hurdal, deler av Eidsvoll og Nannestad pluss deler av Gran, Vestre Toten og Østre Toten ble gjenopptatt med full styrke torsdag, etter at et tosifret antall sauer ble funnet skadet av det Statens Naturoppsyn konstaterer er ulv. Jakta pågikk langt ut i nattetimene, men fredag morgen har seniorrådgiver Christian Hillmann i miljøvernavdelingen ved fylkesmannen i Oslo og Akershus ikke mottatt melding om konkrete resultater av jakta.

Det er nå besluttet å utvide tidsrommet for fellingstillatelsen til tirsdag.

– Veldig vanskelig situasjon

– Vi møtte mange beitebrukere onsdag kveld, og vet at dette er en veldig vanskelig situasjon for mange, sier Hillmann.

Områdene som ligger mellom Totenåsen, Lygna, Hurdal og Eidsvoll er svært viktige beiteområder, og det er anslått at så mange som 20.000 dyr normalt vil befinne seg i dette området.

Nå er mange bønder redde for å slippe dyra ut på beitet.

– Det er et veldig behov for fôr. Å ha alle dyra på hjemmebeite er utfordrende, og det er heller ikke alle som har nok hjemmebeite, så vi håper situasjonen løser seg snart, sier Hillmann.

To ulver?

Blant spekulasjoner som går, er om det kan være ikke bare en, men to ulver i distriktet.

– Natt til torsdag var det en synsobservasjon av ulv ved Hurdalssjøen, samtidig som det ble voldt skade lenger inn i Gran. For å være sikker må en nesten ha samtidige observasjoner. Men vi holder muligheten pen for at det kan være mer enn ett dyr. Så om det blir en felling, vil vi fortsatt være veldig på vakt, påpeker Hillmann. 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags