Gå til sidens hovedinnhold

Janne Elisabeth ble forlatt bevisstløs i veikanten

Artikkelen er over 4 år gammel

VINJE: Janne Elisabeth Johannessen fra Stord var ute og gikk tur langs veien lørdag da hun ble påkjørt av en fremmed bil. Bevisstløs ble hun forlatt i veikanten, men bilen bare kjørte videre.

(Telemarksavisa)

Den dramatiske episoden skjedde i 1230-tiden lørdag ettermiddag inne på hyttefeltet på Vågslid ved Haukeli i Telemark.  Vestlandskvinnen gikk tur da hun hørte lyden av bilen som kom kjørende bakfra. Sekunder senere ligger hun bevisstløs på bakken. Det neste hun husker er lyden av en bil som stanser og en bildør som blir slått igjen.

- Da var jeg helt i ørska og tenkte at nå får jeg hjelp. Det neste Johannessen ser er en svart bil uten sidespeil som setter fart og kjører av gårde. Johannessen tror bilføreren har stanset for å plukke opp det ødelagte sidespeilet på passasjersiden før han eller hun stakk fra stedet. Den skadde kvinnen var fortsatt såpass omtåket at hun verken vet merket på bilen eller fikk med seg bilnummeret.

VARSLET POLITIET

Hun anslår at bilen kan ha kjørt i rundt 40 km/t da hun ble påkjørt. Det er god plass for to biler i bredden på det aktuelle stedet, så Janne Elisabeth mener at bilføreren må ha blitt distrahert på en aller annen måte.

Etter at den skadde kvinnen kom til seg selv igjen fikk hun krabbet seg tilbake til hytta hvor hun er på sommerferie sammen med familie. Her fikk hun varslet politiet og senere hjelp til å komme seg til legevakten.

På legevakten blir det konstatert hjernerystelse, brist i tre til fem ribbein og en forstuet fot. Johannessen vet at hun slapp relativt heldig unna, men tenker med gru på hva som hadde skjedd dersom det var et barn som var blitt påkjørt.

ØNSKER TIPS

Nå håper hun at noen har sett bilen eller har opplysninger som fører til at gjerningspersonen blir tatt.

- Kanskje hører vedkommende til på en hytte i området, spør Johannessen. Hun mener uansett at det er såpass mye folk på hyttene at noen kan ha sett en svart bil i området eller har andre tips som kan være nyttige for politiet.

- Hele sommerferien er ødelagt, avslutter vestlandskvinnen.

Operasjonsleder Petter Ebbesberg i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at de etterforsker saken og at den vil bli fulgt opp på søndag.

- Det er lite å gå på, så vi er glad for tips.