Fikk hjertestans under korps-NM

HAR GÅTT BORT: Kultursjef i Gran, Tommy Jensen, døde lørdag 21. mars. Arkivfoto

HAR GÅTT BORT: Kultursjef i Gran, Tommy Jensen, døde lørdag 21. mars. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kultursjef i Gran, Tommy Jensen (45), døde av hjertestans under NM for korps i Trondheim i helgen.

DEL

TRONDHEIM/GRAN: Jensen var slagverker, og var i Trondheim sammen med samboer Aina Solberg og sønnen på 19. De spiller i samme korps.
– Vårt korps Nannestad janitsjar spilte sin konkurranse fredag. Lørdag var vi på plass i Olavshallen for å høre på de andre korpsene i konkurransen. Vi hadde akkurat hørt Hadeland janitsjar, og gikk rundt for å se på instrumentutstillingen da Tommy falt om, forteller samboer Aina Solberg til Hadeland.


Hun startet med hjertekompresjon, og fikk raskt hjelp av en annen musikant som også var ambulanselærling.


– Jeg ringte også 113, og fikk god veiledning av dem fram til ambulansepersonellet kom på plass. Etter en halvtime slo de fast at han var død. Sannsynligvis var han død før han falt i gulvet på grunn av en utposning på hovedpulsåren som sprakk, sier Solberg til Hadeland.
Dødsfallet kom som lyn fra klar himmel. Jensen hadde ikke vist noen tegn til sykdom tidligere.


– Jeg hadde både sønnen vår, faren min og søsteren min i Trondheim. Alle spiller i samme korps, så vi var heldigvis sammen, og jeg vet vi gjorde alt vi kunne, sier Solberg.

I Gran siden 2009

Tommy Jensen har vært virksomhetsleder for kultur i Gran siden høsten 2009. Han har ledet en enhet med cirka 60 ansatte fordelt på omtrent 30 årsverk. Siden september i fjor har tittelen hatt navnet kultursjef.


Rådmann i Gran, Arne Skogsbakken, forteller at den triste meldingen om dødsfallet nådde Gran kommune lørdag kveld. Da ble Jensens nærmeste medarbeidere informert.


– Dette er et stort tap for Gran kommune, og også de som bor her. Vi har mistet en kjær og dyktig medarbeider som har satt store og gode spor etter seg. Han vil bli savnet av veldig mange. Nå føler vi veldig med hans etterlatte i den tunge tida som de står foran, sier Skogsbakken.

Bruker litt tid

De ansatte på kulturkontoret var samlet mandag morgen for å snakke sammen om det som har skjedd.


– Vi tillater oss å bruke litt tid på det som har skjedd, og sorgen som følger med det. Vi må få komme tilbake til de praktiske konsekvensene, sier Skogsbakken til Hadeland.


Jensen var bosatt på Maura. Han etterlater seg samboeren Aina, og deres sønner på Emil (19) og Espen (31). Han ble 45 år, og ville fylt 46 den 1. april.


– Som menneske var han svært omtenksom, og opptatt av at alle skulle ha det bra. Han sa aldri nei til noen, og hjalp alltid til hvis han kunne, sier Aina Solberg.


Det blir begravelse tirsdag 31. mars i Bjerke kirke i Maura.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags