Gå til sidens hovedinnhold

Har spilt i fire divisjoner

Hønefoss-spiller Ole Petter Berget

Artikkelen er over 5 år gammel

Granasokningen Ole Petter Berget er bare 19 år, men har spilt fotball i fire ulike divisjoner.

HØNEFOSS: Han fikk ett innhopp i Tippeligaen som 18-åring mot Sarpsborg 08 høsten 2013. I fjor spilte han flere kamper på våren for Hønefoss i 1. divisjon, før han ble utlånt til 2. divisjonsklubben Gjøvik-Lyn på høsten.
3. divisjon har han spilt i flere sesonger med Hønefoss sitt andrelag.

– Vil ha mer spilletid

Nå har andrelaget rykket ned til 4. divisjon. Berget frykter at han får bekjentskap med ytterligere en divisjon denne våren.
– Om vi spiller i 3. eller 4 divisjon har ikke så stor betydning. Vi gjør alltid vårt beste, men man trener ikke hver dag hele året for å spille i 4. divisjon og kanskje møte naboen på over 40 år som har trappet ned, sier Berget.
– Jeg håper selvsagt på mest mulig spilletid i OBOS-ligaen (1. divisjon), men slik det ser ut nå starter jeg på benken i åpningskampen borte mot Follo andre påskedag.
– For meg handler det om å ta sjansen hvis den kommer. Jeg skulle gjerne spilt mer i oppkjøringen, men jeg er ikke trener. I så fall hadde jeg vært i førsteelleveren, sier han.
Han føler seg sterkere og bedre rustet enn noensinne.
– Testene viser framgang. Vi har løpt mye og jeg er sterkere fysisk. Nå handler det om å spille på seg selvtillit gjennom gode prestasjoner, sier spissen som scoret jevnt og trutt under sitt låneopphold i Gjøvik-Lyn i fjor høst.

Durim på veg tilbake

Han har fotballen som fulltidsjobb i Hønefoss, trives med mors kjøttkaker på Gran og har en drøm om å bli like god som storebror Jo Inge.
– Jeg er vant til å bli sammenlignet med han, så det går fint. Jeg må bare gjøre ting på min måte, sier Berget, og legger til at nivået på spillegruppa til Hønefoss BK er meget bra.
– Vi har mange spillere med erfaring fra øverste nivå. Treningshverdagen er super, men jeg må spille kamper på høyt nivå for å utvikle meg videre, sier Berget.
Også hans gamle lagkamerat fra tiden i Brandbu, Durim Muqkurtaj, er i Hønefoss sin A-stall. Han skadet korsbåndet for åtte måneder siden, men føler at opptreningen har gått fint etter operasjonen.
– Det vil ta ni måneder før jeg kan trene for fullt med laget, så vårsesongen ryker. Jeg fokuserer på å bli hundre prosent frisk før jeg går inn i dueller, sier Muqkurtaj.

Den tredje lokale spilleren i OBOS-ligaen er lunnermannen Steinar Strømnes (se egen sak på www.hadeland.no). Han er kaptein i Strømmen for fjerde året på rad. Romerikslaget åpner hjemme mot Hødd.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.