Dette kan bli stort

VISNINGSHYTTE: Aksel Grinaker ved visningshytta i Lygnalia.

VISNINGSHYTTE: Aksel Grinaker ved visningshytta i Lygnalia.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerOppland er et hyttefylke med stor betydning i nasjonal sammenheng. De store destinasjonene ligger hovedsakelig i områdene rundt Lillehammer og Gudbrandsdalen og i Valdres. Områdene er store på vinterstid, og har etter hvert også fått mye aktivitet gjennom sommerhalvåret. Med fjellets kvaliteter og muligheter for rekreasjon og avkopling har vi mye å by på i vårt langstrakte fylke.

 
Her på Hadeland har Nordmarka tradisjonelt hatt de mest attraktive hytteområdene. Noen nye felt har kommet til i løpet av de siste årene, og disse har blitt populære. Nå melder Lygna seg på for alvor litt lenger nord i bygda. Første byggefelt er allerede veletablert. Nå er bygging av veg, vann og kloakk til de neste feltene godt i gang. Det er svært hyggelig å se at markedet tar godt imot initiativet.


Det er to forskjellige konstellasjoner som selger hyttetomter på Lygna. Brandbu og Tingelstad Almenning har solgt 12 tomter, mens Lygnalia Grunneierlag har solgt 33. Det må vi ha lov å si er en lovende start for et område som ikke kan skryte på seg alpinanlegg i umiddelbar nærhet. Det er imidlertid svært gode muligheter for ski-in og ski-out for alle som liker seg på langrennsski. Nærheten til hovedstadsområdet er også et utrolig fortrinn. Alle som passerte Lygna på veg nordover i påsken ble møtt av en lokkende hilsen. «Langt igjen til hytta»?, sto det på et seil, og det var det jo mange som hadde. De fleste skulle antakelig tilbringe halvannen til to timer til i bilen før de var framme.


Vi håper både kommune og innbyggere allerede nå tenker gjennom hva det vil bety å få flere deltidsinnbyggere til vår region. Ifølge en artikkel på forskning.no ønsker mange hytteeiere innflytelse på saker som angår dem. Og fastboende er ofte kritiske til hytteeiernes innblanding.

Her tror vi det er all grunn til å se positivt på dem som etablerer seg med hytte, og involvere og inkludere i den grad det er mulig og naturlig. En skal ikke se bort fra at det er både kompetanse og gode nettverk å hente på nettopp det. Og også mulighet for god næringsutvikling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags