Gå til sidens hovedinnhold

Olaf Haakenstad: Eldre – Privat barnehage: 0 – 1

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Formannskapet har gitt tilsagn om ekstra penger til private barnehager i bygda. Les Grindvoll barnehage, klar vinner – etter også å ha trumfet Åstroll og Småtjern naturbarnehager. Det er bra for foreldre og barn nord i bygda. Også bra for de private eierne. Bra for oss alle?

LES MER: Politisk vilje til å redde Grindvoll barnehage: – Helt hårreisende hvis vi bare skal se på den økonomiske siden av dette

Flere penger til barnehagen ble etterfulgt av brev til mange titalls eldre. «Ditt vedtak er nå vurdert og tjenesten renhold avsluttes».

Ca 66 eldre ble pr udatert brev fra kommunen fratatt den hjelpen de hadde krav på. Mulig kommunen har fattet feil vedtak tidligere, eller at de som nå har blitt eldre har blitt sprekere. La oss tro det.

Nå: Ingen hjelp til renhold, handling, bestilling av varer mv for disse eldre: «Tjenestemottakeren skal nå selv administrere en rengjøringshjelp på selvstendig grunnlag» som det nå heter på kommunens forenklede språk.

LES OGSÅ: Rundt 60 personer mister rengjøringshjelp som følge av omstilling i Lunner

Det er en felles forståelse av at Lunner kommune har dårlig økonomi. Vi har en regjering som bevilger penger til kommunene. Folket har valgt sine representanter til å styre landet. Følgelig må vi forholde oss til det, og bruke mindre penger.

Det kommer til å ramme eldre. Det kommer til å ramme private og kommunale barnehager. Jeg skal være med på å ta de upopulære valgene. Jeg vil også synliggjøre utfordringene eldre vil få med trange budsjetter.

Håper nå våre topp-politikere kan bidra til fakkeltog både øverst i Åsveien og innerst i Muttavegen for likebehandling av de private barnehagene. De eldre, nei ikke noe fakkeltog på glatta!

LES OGSÅ: Olaf og Lasse suste rett fra sisteplass og inn i kommunestyret: – Dette kom helt ut av det blå

Kommentarer til denne saken