Lørdag formiddag inviteres det til konsert med Kari Ulfsnes Kleiven (sopran), Øystein Skre (bass) og Bjarne Sakshaug (piano) på torget.

De presenterer et publikumsvennlig repertoar, med smakebiter fra Porgy and Bess, Figaros bryllup og Tryllefløyten.

Kari Ulfsnes Kleiven er norsk frilanser og har vært mye knyttet til Operaen som solist og Øystein Skre er fast ansatt i Operakoret og frilanser mye som solist.

 

Bjarne Sakshaug deltok som sprudlende akkompagnatør under «Stjernedryss» under fjorårets Operafest Røykenvik og kommer nå tilbake på denne konserten.

Korps på Brandbu torg

På Brandbu torg blir det ikke opera, men Operafest er årsaken til at Jaren hornmusikkforening velger å arrangere vårkonserten sin der.

– På programmet for denne gratiskonserten står sommerlig, underholdende musikk i mange ulike sjangre, skriver konsertansvarlig Rohan Sandemo Fernando, i en presentasjon av konserten.

Han skriver videre at Konserten gjøres i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund (NMF), og inngår i Maestra-programmet, som er rettet mot yngre, kvinnelige korpsdirigenter med det formål å etablere flere kvinner som dirigenter for voksenkorpsene i Norge.

Kvinnelige dirigenter

Maestra-programmet omfatter konsertproduksjoner, studiereiser, temasamlinger og individuell oppfølging og utvikling. Dirigent og faglig ansvarlig for programmet, Bjørn Sagstad, er deltakernes mentor, og vil følge dem tett gjennom programmet.

– Jaren er veldig stolte av å bidra som korps i Maestra-programmet, og dirigeres for anledningen av to av programmets deltakere: Guro Ansteensen Haugli og Ingunn Marie Korsgård Hagen, sier Sandemo Fernando.

Ole Vidar Lien i Brandbu & Omegn Handel og Næring er glad for at korpset bidrar til å skape litt liv i Brandbu denne helgen.

– Jeg håper folk vil sette pris på at det skjer noe hos oss, som den nærmeste naboen til Operafest Røykenvik. Vi håper det kommer mange for å høre korpset, som er helt i norgestoppen, sier Lien.

PS: To lokale damer, Hege Blaker og Madelen Mensach Dyrud, skal være korister på Operafest-arrangementet Broadway night fredag.

– Det er viktig å dyrke lokalmiljøet. Hege og Madelen er veldig flinke damer. Jeg hadde ikke spurt dem om de ikke holdt mål. Jeg gjorde det ikke for å være grei, sier kunstnerisk leder, Eli Kristin Hanssveen.