Gå til sidens hovedinnhold

Skal fylle operaen med folk som aldri har vært der før

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Willy Westhagen fra Gran kommune fikk de to første billettene til feiringen av operabyggets ti første år. Billettene skal han gi videre til to ferske operagjengere.

Operabygget er 10 år:

Det var selvsagt vår egen operastjerne Eli Kristin Hanssveen som overrakte billettene til Willy Westhagen. Hanssveen er solist ved Den Norske Opera, og hun blir også sentral når tiårsjubileet til operabygningen i Bjørvika skal feires lørdag 14. april.

Arrangementet er en del av en stor satsing hos NRK. Det blir liveoverføring av selve forestillingen, som blir La Traviata. I tillegg planlegges en stor direktesending fra foajeen i forkant med gjester og kanalen skal sende minutt for minutt fra operaen hele dagen.

Gran kommune først ut

Ettersom Hanssveen bor i Gran kommune, var det naturlig at de to første billettene ble overlevert til Willy Westhagen på vegne av Gran kommune. Alle kommunene i hele landet skal få to billetter til jubileumsforestillingen, og de skal velge ut to innbyggere som får billettene. Det eneste kriteriet er at de to aldri har vært i operaen før.

Willy Westhagen uttaler til NRK at han har gjort seg noen tanker om hvordan billettene skal fordeles.

– Vi skal nok finne på noe morsomt. Jeg vil gjerne kople dette opp mot noen som fortjener det. Pådrivere og ildsjeler, sier han.

Han legger til at det passer bra at Gran kommune fikk de to første billettene, ettersom det skal arrangeres operafestival i Røykenvik til sommeren.

 

– Alle kan like én arie

Eli Kristin Hanssveen skal synge opera for folk som ikke har hørt så mye på denne musikksjangeren før. Hun tror ikke det blir annerledes.

– Det er helt normalt. Jeg hørte noen si det på tv sist forrige uke; at opera er for fiffen. Kyss meg! Hvis til og med jeg, som skulle bli den nye Madonna, kunne bli operasanger, så kan alle like i alle fall én arie. Folk må bare få høre god opera, på toppnivå. Det er jo kulere å se Real Madrid som første fotballkamp enn noe annet, sier Hanssveen til NRK.

La Traviata er ifølge operaen selv, verdens mest populære opera.

– Det er en del blod i «La Traviata», så vi anbefaler 15-årsgrense. Ellers er det åpent for alle, sier Kenneth Fredstie, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør på Operaen.

Åpent for alle

Han mener det er viktig å få med seg de som ikke har vært i operaen før.

– Vi vil gjerne vise at vi er åpent for dem som ikke bor i Oslo også. Dette er det eneste huset i Norge som er dedikert til opera og ballett. Og det er det for hele befolkningen, kommenterer Fredstie.

Etter at alle kommunene har delt ut sine to billetter, vil det fortsatt være igjen 520 plasser i salen. Disse vil bli gitt bort på Facebook til folk som ikke har vært i operaen før.

Kommentarer til denne saken