Operafest i Røykenvika

FESTIVALARRANGØR: Gullstrupen Eli Kristin Hanssveen satser på operafestival i Røykenvik til neste år.

FESTIVALARRANGØR: Gullstrupen Eli Kristin Hanssveen satser på operafestival i Røykenvik til neste år.

Artikkelen er over 2 år gammel

Brandbus gullstrupe Eli Kristin Hanssveen satser stort på operafestival i Røykenvika i 2018, med storscene på Randsfjorden og symfoniorkester. - Hvorfor tenke lite når man først skal gjøre noe, sier sangerinnen.

DEL

GRAN: Etter å ha bergtatt de frammøtte i Gran sentrum i forbindelse med NRKs Sommertog, avslører Hanssveen at hun nå har startet fødselen av planene hun har gått svanger med siden 1993.

– Har du vært der? Det vil bli fantastisk! Jeg har tenkt på det siden jeg flyttet dit i 1993, at her må det skje noe sånn og endelig har det blitt gjennomslag, sier hun.

Symfoniorkester på fjorden

Det er da ikke småtterier av planer som det nå jobbes med. Sett bort fra at det hører med til sjeldenhetene at arier svever ut over vannet sånn på generell basis, blir det snakk om flere scener, med en hovedscene ute på selve fjorden.

– Jeg er ikke kjent for å tenke smått, men skal det gjøres så skal det gjøres ordentlig. Så ei storscene med symfoniorkester ute på Randsfjorden, i tillegg til mindre scener og god bevertning, så er vi i gang, sier hun.

Lokalt næringsliv

Sammen med Randi Thorsen, som står bak Glasslåven, har hun nå jobbet med å få med seg lokalt næringsliv til å være med på festivalen. Både fylket og kommunen skal være med på laget, og siden hun snakker om planene mens Sommertoget akkurat har parkert på en fullsatt Gran stasjon er sammenlikningen uunngåelig.

– Ja. Det blir litt som dette, men ikke noe tog. Men det må begynne ett sted, og jeg ser ikke poenget i å gjøre det bitte lite bare fordi det er i oppstarten. Jeg er ikke operadiva for ingenting, smiler hun.

«Champagne» fra Nes

Som om opera utover Randsfjorden ikke skulle være nyhet nok, vil Mari Sangnæs og Per Martinsen stå for en aldri så liten verdensnyhet under festivalen også. Nemlig en musserende drikk som likner på champagne, men som ikke kan kalles champagne siden den ikke er tilvirket i området, men som like fullt lages på samme måte. Ja, bortsett fra at den andre drikken ikke har epler fra Nes og bringebær fra Asmund Kjos da.

– Produktet står og bobler nå, og vi vil tilby en variant både med og uten alkohol, sier Mari Sangnæs om «Hadelandssjampanjen».

– At Eli Kristin får med seg oss, og andre når det gjelder lokal mat, er fantastisk. Dette blir bra, spår Per og Mari.

BÆRE BRA BÆR: Mari Sangnæs og Per Martinsen vil tilby særdeles eksklusiv "Hadelandssjampanje" under operafestivalen. - Den produseres nå, og vil være klar til festivalen. Dersom det blir igjen noen flasker, vil de kanskje legges ut for salg, sier de.

BÆRE BRA BÆR: Mari Sangnæs og Per Martinsen vil tilby særdeles eksklusiv "Hadelandssjampanje" under operafestivalen. - Den produseres nå, og vil være klar til festivalen. Dersom det blir igjen noen flasker, vil de kanskje legges ut for salg, sier de.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags