Gå til sidens hovedinnhold

Operafest Røykenvik sitt unge orkester gjester konsert på Gjøvik

Artikkelen er over 1 år gammel
Ditt Hadeland

Ungdommens operaorkester er et satsingsområde for Operafest Røykenvik, og vi samarbeider med Kulturhusnettverket og Sinfonietta Innlandet, Hadeland kultursal og Hadeland kulturskole, for å gi ungdommer fra hele Innlandet mulighet til å spille operamusikk sammen med profesjonelle utøvere.

Vi har alt hatt et orkesterseminar, nå blir det tangoseminar med strykere ledet av Atle Sponberg. Seminaret avsluttes med konsert på Friscena i Gjøvik kulturhus søndag 23. februar med Atle Sponberg, Sinfonietta Innlandet og unge strykere fra Ungdommens operaorkester.

Dette samarbeidet er mulig takket være Dextra Musica, Sparebankstiftelsen Gran, Lunner, Jevnaker, Nittedal.

Atle Sponberg sier: «Dette er helt fantastisk musikk, som er arrangert på en helt formidabel måte!» Tangoene er arrangert av to forskjellige arrangører, Sverre Indris Joner og Jose Bragato, som var Astor Piazzollas egen arrangør og cellist.

Sinfonietta Innlandet er et profesjonelt ensemble der de fleste av musikerne har tilknytning til Innlandet, og nå har de fått låne noen unge musikere fra Ungdommens Operaorkester, som for øvrig har fått æren av å åpne Operafest Røykenvik torsdag 11. juni, og det kan nok tenkes at det kommer et par tangoinnslag der også.

Uansett: Hvis du er glad i argentinsk tango, er Friscena på Gjøvik søndag 23. februar et godt sted å være.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.