Hun opplever at mange nok ikke har fått med seg den nye anbefalingen, og at det per nå er mye jungeltelegrafen som får ut budskapet.

Apoteker Ludvigsen jobber ved Apotek 1 i Brandbu, hvor du både kan droppe innom og bestille time for å få vaksine. De fleste stikker bare innom.

– I går hadde vi 25 innom på drop-in, forteller hun til avisen Hadeland onsdag.

Også Apotek 1 i Gran setter vaksiner. Her er det timebestilling.

Siden de første vaksinestikkene ble satt i desember 2020 har 74,7 prosent av befolkningen fått to doser. 54,9 prosent har tatt tredje dose, mens 2,7 prosent har tatt fjerde dose, skriver NTB.

Den fjerde dosen anbefales uavhengig av om man allerede har vært smittet.

Fakta om koronasituasjonen i Norge

  • 1.456.418 nordmenn har fått registrert koronasmitte siden februar 2020. Registrerte selvtester etter 24. januar 2022 er ikke inkludert.
  • 27. desember 2020 ble første koronavaksine satt i Norge. Siden har 74,7 prosent av befolkningen blitt fullvaksinert med to vaksinedoser. 54,9 prosent er vaksinert med tre doser, mens 2,7 prosent har fått en fjerde vaksinedose.
  • 3623 koronarelaterte dødsfall er meldt inn til Folkehelseinstituttet (FHI) siden pandemien startet.
  • Det er for tiden omikronvarianten av koronaviruset som er den dominerende i Norge.

Ludvigsen påpeker at det er de som det er lengst siden fikk forrige dose som nå gjerne blir skikkelig syke om de blir smittet.

Fra 1. september vil det åpnes for oppfriskningsdose også for de ned til 65 år, samt yngre med underliggende sykdommer, skriver Gran kommune på sine nettsider.

– For øvrig kan samfunnet fortsette med normal hverdag uten egne smitteverntiltak mot covid-19, sier Trygve Ottersen, direktør for smittevern i Folkehelseinstituttet (FHI) ifølge NTB.

LES OGSÅ: Ny covid-variant skal være mer smittsom: Dette sier FHI

FHI opplyste onsdag at sommerens smittebølge ser ut til å ha passert toppen, men også at situasjonen er uforutsigbar. De venter en ny økning etter ferien.

Sykehusinnleggelser med covid-19 som hovedårsak har flatet ut den siste uken, men også dette venter FHI vil stige.

LES OGSÅ: Utsatte Solgløtt-beboere for covid-smitte – beholder autorisasjonen

I uke 28 var det 280 innleggelser, mens det var 198 i uke 29. Nesten like mange var det i uke 30: 192.

Siden pandemien startet er det meldt inn 3623 koronarelaterte dødsfall til FHI. I forrige uke ble det ikke registrert noen, og i uken før ble det meldt inn åtte. FHI sier det er stor usikkerhet knyttet til disse tallene, og de venter at de vil bli oppjustert. Årsaken er at i uke 28 og 27 var dødstallene på henholdsvis 97 og 88.

Les også

Halvparten av koronadødsfallene på Hadeland knyttes til skeptikere: – Det er tragisk