Gå til sidens hovedinnhold

Fylkespolitikerne fjerner drama og design og håndverk

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesrådmannen i Oppland har foreskrevet medisin for å få pengebruken i videregående skole mer på linje med budsjett.

Lillehammer: Dette får konsekvenser også for Hadeland videregående skole. Og tirsdag skrev fylkesutvalget ut enda mer medisin, etter forslag fra posisjonen, Ap, Sp, SV og KrF.

Rådmannens forslag var å sette i gang tre klasser i stedet for fire på Vg3 studiespesialisering, og ikke sette i gang Vg1 Design og håndverk. Det første fordi det ikke er behov for flere klasser. Det andre fordi det er færre enn ti søkere, og fordi skolen ikke tilbyr et videre løp i samme studieprogram.

I tillegg foreslo de fire nevnte partier at dramadelen av Vg1 Musikk, dans og drama ikke skal settes i gang fra høsten av. Alle tre forslagene ble vedtatt.

Bakgrunnen for medisineringen er at videregående opplæring i Oppland brukte vel 39 millioner kroner for mye i fjor. Fylkestinget vedtok tidligere i år at rammen skal økes med 20 millioner, men fortsatt brukes det for mye penger.

På fylkesnivå ville rådmannen fjerne 15 klasser. Opposisjonen i fylkesutvalget, bestående av H, FrP og V, ville redde samtlige, ved å tilføre ti millioner kroner ekstra.

Jønnes ikke fornøyd

Kari-Anne Jønnes (H) var, ifølge nettsiden til fylkeskommunen, lite fornøyd med grepene til posisjonen. Hun mener skolene har kommet opp i dagens økonomiske situasjon gjennom feil prioriteringer over tid.

– Vi trenger å gjøre et samlet grep, se hele tilbudet under ett. Da er det ikke noe poeng å ta små grep som rammer enkelte elever eller enkelte skoler, uttalte hun, ifølge nettsiden.

Høyre har tidligere varslet at de er beredt til å se på antall videregående skoler i Oppland. 

Kommentarer til denne saken