Gå til sidens hovedinnhold

Eva Bueie Nygård blir Opplands første mobbeombud

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg har store forventninger til meg sjøl, sier hun.

Oppland fylkeskommune kunngjør i en pressemelding tirsdag at de har ansatte Eva Bueie Nygård som Opplands første mobbeombud.

Nygård kommer fra stillingen som enhetsleder i rådmannens stab i Lillehammer kommune. Hun er utdannet lærer og har jobbet i grunnskolen fra 1997–2013 som lærer, inspektør og rektor.  

Stillingen som mobbeombud er en del av et nasjonalt prosjekt og skal i første rekke vare i halvannet år. Det er Stortinget som har vedtatt at det skal iverksettes en ordning med mobbeombud, som i hovedsak vil bli dekket av nasjonale midler

Fylkesrådmannen mener mobbeombudet vil tilføre kompetanse og ressurser slik at det kan jobbes enda mer forebyggende med mobbing og krenkelser. Et samarbeid med elev- og lærlingombudet vil bidra til at barn og unge får et best mulig skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring.»

Eva Bueie Nygård har etter mange år i skolen god kjennskap til barn og unge, og brenner for å ivareta oppvekstvilkårene for alle.

– Det er jo derfor jeg i sin tid valgte læreryrket, og som mobbeombud tror jeg en kan få mulighet til å jobbe både med systemet og med individet i systemet. Jeg håper og tror det blir knyttet høye forventninger til denne rollen, jeg har i hvert fall store forventninger til meg sjøl, sier Nygård i pressemeldingen.

Fylkeskommunen opplyser at det var 70 godt kvalifiserte søkerne.

Nygård starter i stillingen 1. september og vil bli underlagt fylkesrådmannen i Oppland.

Kommentarer til denne saken