Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerens budskap: «Nå må vi samarbeide, slik at det blir som jeg vil»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordføreren i Gran får jevnlig oppslag i lokalavisen med sine appeller om samarbeid. «Ellers kommer vi ikke videre,» sier hun. Det sier hun sjøl om hennes koalisjon – Ap, SP og SV/Rødt – har 15 av 27 plasser i kommunestyret, og dermed får vedtatt akkurat det de vil, uansett hva mindretallet meiner. Antyder hun dermed at det er dårlig samarbeid innafor denne koalisjonen?

Antakelig ikke: Det er nok noen helt andre hun ønsker å rette pekefingeren mot.

Den som moraliserer bør sjøl gå foran med et godt eksempel. Rett før sommerferien i år behandlet kommunestyret et innbyggerinitiativ som handlet om å finne ut hvor mye det ville koste å bygge sjukehjem på Skjervum. Storkoalisjonen avviste ikke dette forslaget; de avviste å realitetsbehandle det!

Bygdelista krevde lovlighetskontroll av dette vedtaket hos statsforvalteren, fordi vi meinte at kommunestyret i hvert fall pliktet å realitetsbehandle et innbyggerinitiativ, uansett hva utfallet av slik behandling ville bli. Nå har svaret kommet, og det er i tråd med storkoalisjonens og rådmannens argumentasjon: Ved finurlig drøftelse over flere sider kommer statsforvalteren også til at kommunestyret har behandlet forslaget ved å vedta å la være å behandle forslaget. Mye tyder altså på at ordføreren i hvert fall har samarbeidet godt med rådmannen og statsforvalteren.

Gran Bygdeliste, derimot, har ikke opplevd denne prosessen som noen god demonstrasjon av ordførerens hjertelige ønsker om samarbeid.

Kommentarer til denne saken