– Vi har aldri hatt muligheten til å kjøre opp løyper så tidlig før. Dette kommer av den nye rulleskibanen på Lygna skistadion. Det er lettere å kjøre opp løyper på asfalt enn ute i skogen, sier Kasper Andresen i Øståsen skiløyper.

Snøscootere i aksjon

Han forteller at Øståsen skiløyper vanligvis starter oppkjøringen i løpet av de to første ukene i november.

– Skogsløypene pleier ikke å være klare før midten av november. Vi synes det er morsomt at vi nå kan tilby skiføre også i oktober, sier han.

To snøscootere har i morgentimene onsdag kjørt opp løype inne på stadion.

– Det er veldig bløt snø, men jeg har tro på at det skal være mulig å gå på ski her fra onsdag ettermiddag, sier løypekjører Sigmund Hamar.

Alt skal være klart

På Brovoll er det Lunner Almenning som har drevet med løypekjøring i morgentimene onsdag.

– Jeg vet ikke om det er rekord, men vi anser dette som tidlig, sier Johnny Gangsø i Lunner Almenning.

I fjor kjørte Lunner Almenning opp de første løypene 3. november.

– Det siste døgnet har det kommet mellom 5–12 centimeter bløt nysnø. Jarle Jensen var i gang med å pakking av løypa allerede før klokken 08.00 onsdag morgen, forteller Gangsø.

– Det som gjøres nå er at vi pakker løypene med snøscooter. Da lager vi en såle, slik at løypene skal tåle mer og forhåpentligvis overleve mildere vær, sier Gangsø.

 

Nå skal det altså være klart for at folk kan spenne på seg skiene.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å gå på ski på Brovoll, men jeg anbefaler ikke å ta det beste skiparet. Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for at Brovoll skal bli minst like bra i år som i fjor, sier Gangsø.

Mylla venter

Også på Mylla har det kommet mye snø de siste døgnene, men her ventes det med å kjøre løyper fram til fredag.

– Det har kommet mellom 14 og 15 cm meter med snø, men den er såpass våt at vi venter med løypekjøring til fredag morgen i håp om litt tørrere snø, forteller Arild Bernstrøm i Mylla løypeforening.

Ifølge Skiforeningens løypekart ble det også kjørt løyper fra Svartbekken og inn til Gjerdingen onsdag.