Gå til sidens hovedinnhold

Over 50 hester til start når midtsommertrav arrangeres på Landbanen søndag

Artikkelen er over 2 år gammel

Hadeland Travselskap inviterer til nyåpning av Landbanen i forbindelse med travdag søndag.

Søndag arrangeres midtsommertrav med lokalkjøring med hester fra Hadeland og omegn på Landbanen. Det er bra oppmøte med over 50 hester til start.

Først ut er ponniløp for den yngre garde. Ponnitravet er godt etablert i Norge og  Det Norske Travselskap har i mange år vært tydelig på at det skal satses på barn og unge.

Ungdomsvirksomheten har også som mål og informere de unge om jobb og utdanning-/organisasjons muligheter innen travsport og hestenæring. Travsporten ønsker å styrke dette innen utdanningssystemet via ungdom- og videregående skole, som i dag har hestelinjer.

Tre minneløp

Hest er sport for hele familien. Det arrangeres blant annet tre minneløp etter kjente hestekarer fra Hadeland. Karl Gamme, Per Mørtvedt og Iver Helmen har alle vandrepokaler etter seg som det er gjevt å vinne. Det blir servering fra åpen kiosk, og været ser ut til å skulle vise seg seg fra den gode side.

 

Banen har fått en betydelig oppgradering med bedre dosering og nytt toppdekke. Banen har faktisk samme dosering som Bjerke Travbane. Dette gir en bedre og sikrere bane for hester og kusker. Sikkerhetsgjerde eller railen rundt hele banen er også skiftet. Dette har også stor betydning for bedre sikkerhet på banen.

Topp dugnadsånd

Oppgradering har vært mulig på grunn av støtte og samarbeid med blant andre Sparebankstiftelsen Gran og Det Norske Travselskap. Videre har entrepenør Aasmund Pettersen med underentrepenører gjort et meget godt arbeid.

Dugnadsånden blant medlemmer har vært på topp, og det er en stolt forening som kan vise frem et av landets fineste lokale travbane denne helgen.

Kommentarer til denne saken