Hadelandskvinne er advokat i voldtektssak mot danser

BISTANDSADVOKAT: Line Jacobsen Vestengen er bistandsadvokat for en av kvinnene som hevder at den kjente danseren Julio Kopseng har voldtatt henne. Arkivfoto

BISTANDSADVOKAT: Line Jacobsen Vestengen er bistandsadvokat for en av kvinnene som hevder at den kjente danseren Julio Kopseng har voldtatt henne. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Danser Julio Kopseng (40) er fra før dømt for å ha forgrepet seg seksuelt på til sammen 19 kvinner – nå er han tiltalt for å ha voldtatt ytterligere to. Line Jacobsen Vestengen fra Gran er bistandsadvokat for en av kvinnene.

DEL

Kopseng ble i fjor dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid for å ha forgrepet seg på 17 kvinner. I tillegg ble han i 2013 dømt for å ha voldtatt to. Forvaringsdommen kan i praksis innebære at han blir sittende i fengsel livet ut; dette er lovens strengeste straff, og danseren kan ikke bli idømt mer.

Ifølge Dagbladet.no var politiets etterforskning var ferdigstilt i sommer. Men blant annet fordi en dom i den nye saken vil ha liten praktisk betydning for Kopseng, innstilte Oslo statsadvokatembeter på såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse. Dette innebærer at den siktedes skyld blir konstatert uten behandling i domstolene.

Kopseng nektet imidlertid å godta dette, og saken havner dermed i Oslo tingrett 17. april.

Ikke lokal kvinne

Line Jacobsen Vestengen er advokat hos Advokatene Støen & Thoresen i Storgata i Gran.

Jacobsen Vestengen opplyser at hennes 32 år gamle klient ikke har tilhørighet til Hadeland. Ifølge tiltalen voldtok Kopseng henne en rekke ganger i 2006. Ved én anledning skal danseren ha dopet henne ned før han forgrep seg på henne.

Jacobsen Vestengen opplyser til Dagbladet.no at hennes klient og danseren skal ha vært i et forhold da overgrepene skal ha skjedd.

Ifølge avisen anmeldte 32-åringen Kopseng allerede før lagmannsrettssaken i fjor var ferdig. Vestengen sier klienten sliter med seinvirkninger etter de anmeldte overgrepene.

– Tøft å stille i retten

– Hun har hatt det veldig vanskelig i ettertid, og får hjelp. Hun hadde håpet å unngå rettssak. Det er klart det blir tøft for henne å stille i retten, men hun er klar for å vitne, sier advokaten.

Påtaleansvarlig, statsadvokat Guro Hansson Bull, uttaler at det hadde vært en fordel om Kopseng godtok påtaleunnlatelsen, slik at saken da ikke ble behandlet i rettssalen. Hun presiserer overfor dagbladet.no at de 19 kvinnene fra tidligere rettssaker kan være trygge på at dommen fra lagmannsretten vil bli stående uavhengig av rettssaken som er berammet over seks dager neste år.

Artikkeltags