Hovedforhandlingen startet i Nordre Vestfold tingrett onsdag. 40-åringen nektet straffskyld, rapporterer TV2.

Som tidligere omtalt i Oppland Arbeiderblad ble det funnet et helt spesielt rom i kjelleren hos mannen i fjor. Huset hans på Hadeland ble da ransaket av politiet som følge av sedelighetssaken i Vestfold. Han ble siktet i den saken på vårparten.

På veggene i kjellerrommet var det tykke tepper, trolig for å gjøre rommet lydtett.

– Rommet er innredet slik at det er egnet til frihetsberøvelse av barn. Det er toalett, kjøleskap med mat, barnebøker, leker, godteri og sengetøy for barn der, sa politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt til avisen Hadeland da saken kom ut i media i august.

Mulig avvergelse

Rommet var låsbart, og inneholdt også overvåkingskamera og mikrofon.

– Mannen har forklart at rommet var en form for substitutt fordi han ikke hadde unger selv, sa Dalsveen.

– Det er bekymringsfullt, men vi har ikke avdekket noe som tilsier at det har foregått straffbare handlinger der, fortsatte hun.

Mannen sa i avhør at det ikke hadde vært barn i rommet, men Dalsveen så ikke bort fra at oppdagelsen avverget straffbare forhold.

Ble henlagt

Kjellerrommet førte til en siktelse for forsøk på frihetsberøvelse, men politiet kunne ikke knytte ham til konkrete tilfeller eller et nært forestående overgrep. Saken ble derfor henlagt etter bevisets stilling.

Saken i Vestfold har imidlertid altså gått til retten. Der står mannen tiltalt for gjentatte overgrep mot en gutt fra han var 7–8 år til han var 11–12 år.

Mannen var på det tidspunktet SFO-lærer på skolen gutten gikk på, skriver TV2 i en nyhetsartikkel på sine nettsider. Fornærmede er nå voksen.

Drev overvåking

Fornærmede fortalte i retten onsdag at tiltalte ba ham holde overgrepene hemmelige i alle årene de pågikk. Da han ble 16 ble kontakten avsluttet.

I tillegg til seksuell omgang med barn er mannen i 40-årene tiltalt for Han er også tiltalt for å ha eid elektrosjokkvåpen og batong, samt å ha oppført overvåkningskamera ved en skole på Østlandet uten å ha gjort noen oppmerksom på det.

De sistnevnte forholdene erkjente han, melder TV2.