- Det vil være en katastrofe å dømme ham feilaktig i en sak som dette. Selv om det er forhold som kan begrunne mistanke, så kan ikke dere dømme tiltalte før dere er helt sikre. Her er det snakk om sikkerhet, ikke sannsynlighet. Saken koker ned til om bildene er gode nok til å bevise at det er ham. Jeg mener at både føflekker og behåring på armen ikke stemmer overens med tiltaltes arm, og kommer til å legge ned påstand om frifinnelse for disse postene, sa Aaløkken under sin prosedyre for denne saken tirsdag formiddag.

Les alt om overgrepssaken her

Denne innledende delen av prosedyren ble holdt for lukkede dører, mens resten går for åpen rett.

Aktor Marit Bakkevig sa i sin prosedyre at det ikke kan være tvil om at bildene viser den tiltalte.

- Grunnlaget for saken er 75 bilder, mest sannsynlig en video, funnet på et minnekort som tilhører tiltalte. Bildene viser en handling som utvilsomt har funnet sted. Et svært alvorlig overgrep mot et spedbarn, som er definert som samleie i straffeloven. Tiltalte sier at han ikke husker dette. Men dette må han huske, selv om det er mulig å ønske at man glemmer og fortrenger slike handlinger. Spørsmålet er om personen på bildet er tiltalte. Han har forklart i retten at dette er bilder han har lastet ned på nett, ikke tatt selv. Kan det være det? Politiet fant bare familiebilder ellers på minnekortet, og ingen andre nedlastede bilder, sa aktor.

Fakta om overgrepssaken

En familiefar i 40-årene fra Hadeland er tiltalt for en rekke seksuelle overgrep, de fleste mot barn, i perioden 2005-2014.

Det er elleve fornærmede i saken. De var fra spedbarnsalder til 18 år da overgrepene skjedde.

Mannen er dessuten tiltalt for og har tilstått sex med dyr.

Han er også tiltalt for å produsere og/eller ha flere tusen bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn.

Rettssaken startet i Gjøvik tingrett 23. november, og det er satt av elleve dager til saken, som avsluttes 9. desember.

Strafferammen er fengsel i 21 år.