I løpet av helgen har noen nok en gang brutt seg inn på Toso skole.

Ifølge operasjonsleder hos politiet har innbruddstyvene tatt seg inn ved å knuse to vinduer, samt bryte opp en dør. De har kommet seg inn i skolelokalene, hvor de har tatt med seg 25–30 iPader. Politiet har sikret det de kan av spor på stedet, og tar gjerne imot tips om noen har vært vitne til noe mistenkelig ved skolen.

– Det er blåmandag, dette, konstaterer Mads Holterbakken, som er rektor på Toso skole.

Bare en drøy måned etter forrige innbrudd på skolen opplevde han igjen å ha hatt ubudne gjester. 25. januar ble det stjålet verdier for omkring 250.000 kroner.

– Forrige gang ble det stjålet PC-er, som nok var mer kritisk for elevene. iPadene er klassesett, og vi vil kunne klare oss også uten dem en liten stund. Men dette er slett ikke gøy, sier han.

Ubehagelig

Med to innbrudd på kort tid er det klart at skolen vil se på hvordan verdiene sikres i tiden som kommer. Hvordan er litt tidlig å si.

– Vi er selvsagt hele tiden ute etter å finne gode tiltak nå. Vi må se på alle rutinene våre; det kan være snakk om alt fra sikringer på dører til det å låse inn utstyr, sier han.

Toso-rektoren synes det er svært ubehagelig at skolen nok en gang er utsatt for noe slikt.

– Det er klart at det er svært lite hyggelig for både elever og lærere at vi nok en gang må ha politiet gående her, sier han.

Knuste ruter og ødelagt dør blir reparert på kort tid. Mads Holterbakken forsikrer om at elevene også er godt i gang igjen med skolehverdagen sin etter vinterferien, selv om det altså har vært nok et innbrudd på skolen.

– Vi må jo komme oss videre, men vi må heller ikke være så naive at vi tror vi er ferdige med dette nå, sier Mads Holterbakken.