Gå til sidens hovedinnhold

På Hadeland er det mange hverdagshelter. Vi vil ha dem fram i lyset!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi nordmenn er ikke kjent for å kast rundt oss med skryt og ros. Hvis noe er bra så tenker vi det oftere enn vi sier det, eller leverer en tommel opp. Ordet HELT bruker vi kanskje oftest i idrettssammenheng, og vi er ellers ganske forsiktige med bruken. Men i disse dager snakker vi helt berettiget om hverdagsheltene. Nå vil vi i avisen Hadeland ha dem fram i lyset.

Akkurat nå står vi midt i en situasjon som endrer alt vi her sett på som normalt. Nå må vi stå sammen mot både en helsekrise og økonomisk krise vi foreløpig ikke vet omfanget av. Vi vet ikke helt hvordan verden vil se ut neste uke. Samtidig ser vi nordmenn – og folk over hele verden – gjøre en innsats langt over hva vi kan forlange.

Mange gjør denne ekstra innsatsen som et naturlig resultat av den jobben de har. Andre stiller opp rett og slett fordi de er en god nabo, kamerat, pårørende eller «bare» et godt medmenneske. Eksemplene og historiene er like mange som de er rørende og sterke.

Mange må jobbe for å holde Norge i gang. Det skal tømmes søppel, det skal vaskes for å holde smitten borte, buss, tog og taxi kjører. Det sitter folk i kassa på nærbutikken. Gjerne til sent på kvelden. Som med alt helsepersonell utsetter de seg også for smitterisiko.

Som Erna sa onsdag kveld: «Selv om verden forandrer seg, er den norske folkesjelen den samme. Vi trår til når det trengs, vi samarbeider og vi hjelper hverandre».

Vi i lokalmediene skal og må gjøre vår innsats for å bringe informasjon og nyheter til leserne. Men vi vil også hedre hverdagsheltene ved å bringe gode historier ut til deg som leser. Avisen Hadeland ønsker derfor å få innspill fra hadelendinger som ønsker å hedre eller heie på noen av våre mange hverdagshelter ved å la avisas journalister fortelle deres historie.

Nå er det slik at alle kan gjøre en innsats. Det er historiene om folka som gjør en forskjell, stor eller liten, vi gjerne vil fortelle om.

Har du en hverdagshelt dere vil vi skal fortelle om, ta kontakt med oss i Hadeland.

Send til tips@hadeland.no.

Kommentarer til denne saken