Gå til sidens hovedinnhold

De som hater det meste

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

(Bygdeposten)

Hvor kommer alt hatet fra? Det er noe jeg filosoferer litt over hver eneste dag. Når går engasjement over i ekte hat?

Jeg leste denne uken et langt kommentarfelt på Facebook. Aftenposten hadde lagt ut en sak som refererte til en meningsmåling om at Donald Trump var mer upopulær enn noen gang.
Kommentarene var mange og hatske. Sinnet og hatet rettet seg imidlertid ikke mot Trump, men mot Aftenposten som skrev om det.

Gamle menn – de på min alder og oppover – var overrepresentert i kommentarfeltet, og de var ikke bare sinte på Aftenposten. De var sinte på Norge også. Mange av dem uttrykte sterkt hat til det norske samfunnet, våre politikere, Nav, at vi ikke får bære våpen, u-hjelpen vi gir og at tobakken er blitt så sabla dyr. Jeg lurer oppriktig på hvordan hatet mot det samfunnet vi lever i kan være så sterkt.

Les også

«Pilotfast» ved gaten

 

Vi sitter på den aller grønneste grenen, men allikevel er det mange som hater. Norge kommer alltid inn på pallplass, uansett hvilke målinger og kåringer FN og andre organer som overvåker verden gjennomfører.
Du kan sikkert ønske deg et enda bedre samfunn. Utfordringen er å finne et land i verden der det er bedre å bo. Haterne har ingen steder å flykte til.

Hvis du er sint på at norske trygdeytelser er lave og samtidig heier på Trump har du et problem. Hadde du bodd i USA er det stor sjanse for at du hadde bodd på gata.
I Norge kan alle få seg utdanning fordi den er tilnærmet gratis. Flytt gjerne til Trump og se hvor mye en universitetsutdannelse koster i statene. Hvis du er sint på Norske stortingspolitikere. Flytt til for eksempel Frankrike. Der er politikerne en elite høyt hevet over folket – mennesker du aldri får snakke med.

Les også

Vil vi egentlig vite alt?

 

Hvis du hater NAV og mener de er byråkratiske. Forsøk for eksempel Italia. Et flott land, med et byråkrati som får det norske til å framstå som velsmurt og smidig.

Hvis du hater vårt helsevesen, tenk over ordene egenandel og helseforsikring. Du kan jo forsøke å finne et annet helsevesen i verden som er bedre og i realiteten gratis.

Kanskje handler sinnet mer om bitterhet. Jo da. Det fins mange ting som kan bli bedre selv her.
Men hvis man blir kvalm av å bo her, kommer det trolig av overspising? Sult er det nemlig lite av.

Haterne har ingen steder å flykte til.

Les også

Fjernstyrt politi når lensmannen forsvinner

 

Kommentarer til denne saken