Gå til sidens hovedinnhold

På tråden: Ros til Glitre Energi

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter mye tung snø i vinter og påfølgende vind, fikk ei stor og gammel bjørk på tomta en godt synlig brist i en tung og svær grein. Siden jeg ferdes der hver dag med hunden min, og jeg har små barnebarn på besøk, var jeg engstelig for at greina skulle slippe taket og forårsake personskader, eller skade dyr.

Jeg sendte en Mail til Glitre Energi ved Svein Ackenhausen på ettermiddag/ kveld 24. mai, og allerede dagen etter dukket det opp en hyggelig kar som fikk ned greina, så det igjen er trygt og ferdes utenfor. Når det gjelder regler for slike saker er det huseiers ansvar å påse at trær og busker ikke vokser seg til besvær for strømførende ledninger, men netteier kan være behjelpelig med fjerning i de tilfeller hvor det er en risiko for huseier å fjerne selv på grunn av fare for å rive ledninger underveis. Det er dog huseiers ansvar å vedlikeholde trær i forhold til strømnettet.

I dette tilfellet er det svakstrøm-ledninger det gjelder, og da skal det være 50 centimeter avstand fra ledninger til grein/ kvist. Hadde det vært sterkstrøm skal det være tre meter avstand. Dermed har jeg lært en del om temaet underveis, og sender en stor takk til Glitre Energi for rask håndtering av saken, og hyggelig kundeservice.

Kommentarer til denne saken