– De vil aldri få sitt eget pol nedi Brandbu

Artikkelen er over 2 år gammel

Pål Espen Kilstad synes det er stas å komme hjem til Hadeland, og benytter anledningen til å spøke med både Flågenbilister og polsøknadene fra Brandbu.

DEL

– Jeg bor i Stavanger til vanlig, så da holder jeg meg oppdatert ved å lese avisen Hadeland hvor det dukker opp mange morsomme saker, sier Kilstad under årets VårYr-show som har premiere torsdag kveld.

To av sakene han har lest i lokalavisen det siste året har inspirert han til å skrive sanger som publikum kan få med seg under årets forestilling.

Den ene sangen handler om Flågenbilisten som nekter å kjøre bomvegen, mens den andre sangen tar for seg Brandbus sterke ønske om et polutsalg.

Hjembrent og essens

Melodien er fra Smokie-klassikeren «Living Next Door To Alice», og her er et utdrag fra teksten:

«Det finnes mange grunner for å reise dit,
de har drømt i mange år om å kunne selge sprit
men de vil aldri få sitt eget pol der nedi Brandbu»

«De søker og de søker og venter spent på svar,
men ender med no hjembrent og litt essens ifra Spar,
for de vil aldri få sitt eget pol der nedi i Brandbu»

Uten at vi skal røpe for mye, så går det fra vondt til verre for Brandbu i løpet av sangen ...

Pål Espen Kilstad er freelanceskuespiller og komiker. Han er blant annet kjent for sine imitasjoner, både verbalt og som sanger, ofte med en satirisk snert.

På nettsiden sin skriver han at han ønsker å være en motvekt til den mobbende humoren, men han mener det må være lov å komme med noen humoristiske bemerkninger rundt offentlige saker – som for eksempel bompenger og polsøknader her på Hadeland.

Det var Kilstad og Eystein Hagen som i sin tid startet produksjonsselskapet som står bak VårYr-showet. Nå er de klare for sin fjerde sesong, og Kilstad setter pris på å opptre på Hadeland.

– Det er ekstra morsomt å stå på scena og se ansikter jeg kjenner blant publikum, sier Kilstad som opprinnelig er fra Grindvoll.

LES OGSÅ: Kilstad ble prisvinner i Cannes

Ikke bare humor

Han har skrevet for satireprogrammet «Hallo i uken» på NRK P1 i en årrekke, og har hatt roller i nærmer 40 filmer og TV-serier. Kilstad vet at mange forbinder han med humor og imitasjoner, men han har også en stor andel «seriøse» roller.

– For tiden er jeg med på to innspillinger. Den ene er som Kripos-etterforsker i TV-serien Wisting basert på Jørn Lier Horst sin bøker, den andre rollen er som frontkjemper i en TV-serie om andre verdenskrig, forteller Kilstad.

Begge innspillingene blir å se på NRK i løpet av 2019.

Nå er imidlertid de seriøse rollene lagt litt på vent, mens Kilstad skal more publikum under VårYr. Her stifter de blant annet bekjentskap med bygdeoriginalen Hans Presterudsturudbråtan som kjemper både for og imot «totenfisering» av Hadeland.

Under kan du se et rykende ferskt intervju hvor han forteller om den nye foreningen han har startet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags