Nå blir det endring i parkeringsreglene

ENDRING: Det er ikke mange steder det er betalingsparkering på Hadeland, men på nordsiden av Granstunet må folk betale for å parkere. Fra 1. januar blir det noen endringer i regelverket. Blant annet vil det ikke gis sanksjoner før fem minutter etter at billetten er gått ut.

ENDRING: Det er ikke mange steder det er betalingsparkering på Hadeland, men på nordsiden av Granstunet må folk betale for å parkere. Fra 1. januar blir det noen endringer i regelverket. Blant annet vil det ikke gis sanksjoner før fem minutter etter at billetten er gått ut. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

1. januar 2017 trer den nye parkeringsforskriften i kraft. Det innebærer mer like regler for private og offentlige parkeringsplasser.

DEL

Fra nyttår vil du heller ikke lenger bli straffet dersom du er et par minutter for seint ute.

– Det vil ikke gis sanksjoner før fem minutter etter at billetten har utløpt, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Like satser

Avdelingsdirektør for tilsyn og kontroll, Henning Harsem, opplyser at det blir faste satser som er like for både private og offentlige parkeringstilbydere.

– Ved de fleste brudd på reglene vil du måtte betale 600 kroner, forklarer han.

Dersom du parkerer på handikapplass uten gyldig tillatelse, må du ut med 900 kroner. For mindre overtredelser, som å glemme å trekke billett på gratisparkering, er summen på gebyret 300 kroner.

Lettere å klage

I tillegg til at regelverket fornyes, opprettes det ny klagenemnd.

Det skal bidra til at det blir lettere å klage. Registrering av klager skjer her. På siden kan man videre følge saksbehandlingen.

Videre har vegvesenet opprettet et parkeringstilsyn som blant annet skal se til at regelverket følges.

NYE REGLER: Fra nyttår.

NYE REGLER: Fra nyttår. Foto:

Artikkeltags