Nå blir det betalt parkering på videregående

Bente Kristoffersen, økonomi- og driftsleder ved Hadeland videregående skole.

Bente Kristoffersen, økonomi- og driftsleder ved Hadeland videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Om få dager må du punge ut med 25 kroner per time for å parkere utenfor bibliotek og tannklinikk ved Hadeland videregående skole.

DEL

GRAN: Det bekrefter Bente Kristoffersen som er økonomi- og driftsansvarlig ved skolen.

Ordningen med betalt parkering kommer blant annet etter påtrykk fra Gran kommune som har bibliotek i skolen, samt tannhelseklinikken. Det er 52 parkeringsplasser på taket over idrettshallen, utenfor inngangen på østsida. Plassene er opptatt fra tidlig morgen til sene kveld.

– Vi er selvfølgelig ikke glad for at folk må betale for å parkere når de skal på biblioteket. Men av to onder mener vi dette er en riktig løsning. Vi håper selvfølgelig ikke dette skremmer lånere fra å bruke biblioteket, sier Wenche Nyaas, biblioteksjef i Gran kommune.

Hun forteller at de har tilbakemeldinger fra lånere som har snudd, og dratt til filialen i Brandbu for å låne bøker på grunn av manglende parkeringsplasser.

Nytt regime

Hadeland videregående skole har inngått avtale med EuroPark. I løpet av de nærmeste dagene vil det bli satt opp parkeringsautomat på parkeringsplassen. Det blir betalt parkering på snaut halvparten av parkeringsplassene på hverdager mellom 08 og 16. På kveld og helg blir det gratis, som nå.

– En andel av parkeringsplassene blir forbeholdt ansatte med parkeringsoblat. Europark skal kontrollere at regelverket overholdes, og eventuelt ilegge bøter, sier Kristoffersen.

Det er fire plasser til lading av elbiler. Disse forbeholdes ansatte med parkeringsoblat.

– Du må ha elbil som lades for å parkere på disse plassene. Vi innfører krav om tidsur for å hindre at plassene okkuperes hele dagen, sier Kristoffersen. Det er i tillegg to plasser for bevegelseshemmede.

Ansatte med oblat kan parkere enten på taket, på parkeringsplassen på sørsiden av skolen eller ved Gran ungdomsskole. Europark skal kontrollere alle parkeringsarealene rundt videregående, med unntak av plassene ved Gran ungdomsskole hvor det er fritt for alle å stå.

– Vi minner om at det er forbudt å parkere ved skolens hovedinngang. Der er det to parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede, sier Kristoffersen.

Nye parkeringsregler

1. januar 2017 trer ny parkeringsforskrift i kraft. Hensikten er å få likest mulig regler for private og offentlige parkeringstilbydere.

Ved de fleste brudd på reglene vil du måtte betale 600 kroner.

Parkerer du på HC-plass vil du få 900 kroner.

For mindre overtredelser, for eksempel å glemme å trekke billett på gratisparkering, slipper du unna med 300 kroner.

Kilde: vegvesen.no

Nå blir det endring i parkeringsreglene 

Null til elevene

Elever med bil får ingen reserverte plasser. De må enten betale, eller parkere på plasser som ligger lenger unna skolen. Som for eksempel på Møllertomta. Det er ikke inngått avtale mellom Møller Eiendom og skolen om bruk av disse plassene, så det går så lenge Møller Eiendom ikke innfører parkeringsregime på sine arealer.

– Elever med lang reiseavstand har busskort. Skolen ser det ikke som sin oppgave å tilby parkeringsplasser til elever, sier Kristoffersen til Hadeland.

Hun tror at det å betale for parkering vil bre om seg, også på bygda.

– Dette vil vi helt sikkert se mer av, sier hun.

Det er mulig å betale parkeringsavgift via appen Europark.

Artikkeltags