Gå til sidens hovedinnhold

Påskenøtter på NRK fra Eggemoen

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Øystein Bache (58) og Rune Gokstad (60) setter i gang med årets «Påskenøtter» skjer dette fra NAFs øvingsbane på Eggemoen.

NAF skriver på sin nettside at det var NAFs fagsjef Morten Fransrud som lot dem teste kjøring på glatta og bremselengde, og hvor viktig det er å bruke bilbelte riktig. Pluss en tur innom «bråstoppen» kræsjstolsimulatoren.

– Jeg ble overrasket over hvor viktig det er å feste bilbelte riktig, innrømmer Øystein Bache og Rune Godstad legger til at han ble rett og slett skremt.

Les også

Få råd om trygg påsketrafikk på lokale bensinstasjoner

 

Sikring av last

I tillegg fikk de en innføring i sikring av bagasjen og skiutstyret.

– Mange pakker nok riktig. Men det er noe også mange som tenker at «uff, nei, jeg legger bare den siste på toppen.» Det vil vi signalisere til folk, at det er viktig å feste og sikre alt, understreker Rune, før makkeren legger til:

– En ting som jeg kom på, det er at mange pakker sikker greit når de kjører hjemmefra, men så stopper de kanskje halvveis til hytta og handler mat. Og den setter du øverst og usikret, ikke sant – «nei den setter vi foran her, vi er jo snart framme». Der har du noen halvannen litere med cola, noen liter melk og hermetikkbokser, ikke sant. Det er farlig, vettu!

Les også

Tove (56) fikk service da NAF MC stilte opp i Brandbu lørdag

 

Første episode

Fagsjefen setter pris på at de valgte en øvingsbane til NAF som bakteppe for første episoden av «Påskenøttene» som ble sendt mandag kveld på NRK.

Les også

NAF-senteret på Eggemoen legges ned: – Vi taper penger uansett

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.