Aksjonerer for trygg påsketrafikk

AKSJONSKLARE: Frank Roger Brakstad i Circle K og Liv Røssland, daglig leder for NAF avd. Bergen og omegn, er klare til å gå i gang med årets påskeaksjon ved Circle K Haukås.

AKSJONSKLARE: Frank Roger Brakstad i Circle K og Liv Røssland, daglig leder for NAF avd. Bergen og omegn, er klare til å gå i gang med årets påskeaksjon ved Circle K Haukås. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag og lørdag gjennomfører NAF og Circle K en storaksjon over hele landet. Påsketurister skal hjelpes og veiledes slik at de kommer trygt fram til feriemålet sitt.

DEL

Lokalt gjennomføres aksjonen ved Circle K-stasjonene i Jevnaker, Brandbu og i Volla.

Jevnaker får besøk i dag, fredag, mellom klokka 15 og 18. I Volla aksjoneres det mellom klokka 11 og 14 lørdag, mens Brandbu får besøk mellom 11 og 13 samme dag.

– Med bilen full av påskebagasje er det viktig å sjekke lufttrykket og at bagasjen er pakket skikkelig. Da kommer du deg trygt fram til påskefjellet eller hytta ved sjøen, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF, i en pressemelding.

– Denne aksjonen har vært en stor suksess i de årene vi har hatt den. De fleste bilistene setter stor pris på rådene de får av våre utplasserte eksperter og frivillige. Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg sier at vi har avverget noen trafikkfarlige situasjoner opp igjennom årene, sier Frank Roger Brakstad, aksjonsansvarlig i Circle K.

Foruten tips og veiledning får alle som kommer innom en av stasjonene under aksjonen også tilbud om gratis påfyll med spylervæske. I tillegg deles det ut aktivitetshefter og refleksvester til barna så lenge lageret rekker.

GODE RÅD FØR TUREN

• Pakk bilen smartest mulig. Den tyngste og største bagasjen skal legges nederst og innerst i bagasjerommet. Inne i bilen skal det kun være myke gjenstander.

• Sikre poser med mat.

• Kun myke ting i kupeen. Unngå at harde gjenstander ligger løst i bilen. Et lite kamera kan bli et dødelig våpen ved en bråstopp.

• Sikre dyr du har med deg i bilen.

• Takboks er kun for skiutstyr og evt. klær. Takstativ, skiboks og innhold skal som regel ikke veie mer enn maks. 75 kilo, sjekk vognkort eller merkeverksted.

• Fyll riktig mengde luft i hjulene.

• Rens dekkene før du drar. Salt binder veistøv og annen forurensing på dekkene og gjør dem glatte. En boks med dekkrens kan være det som skal til for at dekkene får vise hvilke gode egenskaper de har.

Artikkeltags