Gå til sidens hovedinnhold

Pengegave fra saniteten gjør musikkhverdagen enklere for Martin (14) og Sondre (14)

Ditt Hadeland

Å være slagverker passer godt for folk mer rytme i kroppen. Det er heller ingen ulempe å være litt systematisk. Nå har en hyggelig pengegave fra Gran sanitetsforening bidratt til å gjøre jobben litt enklere.

Gran jente og guttekorps har base på Gran ungdomsskole. På mandager og torsdager er mange av skolens rom i bruk til musikkøvelse både for grupper og hele korpset.

Krever lagerplass

Når utstyret skal ryddes bort kreves plass, og det har korpset – litt her og litt der. Svært kjærkomment var det å få disponere et rom som tidligere har vært i bruk som toalett og pissoar. I flere år har slagverksutstyret fylt dette rommet, side om side med pissoar og klosett.

Pengegave

Nå er den tid forbi. Utstyret som var i dette rommet kunne fjernes, og korpset gjøv på med stor iver for å gjøre rommet bedre egnet til oppbevaring av instrumenter. Takket være gratis arbeidshjelp i form av dugnad – og pengegave på 15.000 kroner fra saniteten – ble dette arbeidet utført mens skolene var stengt på grunn av korona i vår. Det betyr at det er langt enklere for Martin Rehnstrøm og Sondre Østdahl å holde styr på slagverkersinstrumentene.

– Det er utrolig flott å ha sånne venner i nærmiljøet, sier Ingunn Granaasen, styreleder i Gran jente og guttekorps.

Viktige støttespillere

Hun forteller at korpset har opprettholdt aktiviteten i koronaperioden.

– En del av de tingene vi gjør gjennom en sesong som vi tjener penger på har blitt avlyst i år. Da er det særlig hyggelig med gaver som den fra saniteten. Vi har også fått gaver fra andre, også privatpersoner som har bidratt. Det setter vi stor pris på. Det forteller oss også at folk i bygda er glad i korpset sitt, sier hun.

Tar gjerne imot flere musikanter

Gran jente- og guttekorps er i full gang igjen med årets sesong. Dersom det er barn og unge som angrer på at de ikke begynte da skolene startet, er det ikke for sent.

– Vi tar gjerne imot flere musikanter, både de aller yngste på 8–9 år, men også eldre barn. Det er aldri for sent å lære å spille et instrument, sier Granaasen.

Undervisningen foregår med lærerkrefter fra Hadeland kulturskole.

Kommentarer til denne saken