Gå til sidens hovedinnhold

Tusen har bedt om skatteamnesti

Artikkelen er over 6 år gammel


19 opplendinger har siden høsten 2007 meldt seg til Skatt øst med skjulte inntekter og formuer.

De sakene i Oppland som er ferdig behandlet forteller om økt formue for de som har meldt seg på totalt 195 millioner kroner.
Dette går fram av en pressemelding bra Skatt øst mandag.


Ser vi på hele området til Skatt øst, har til sammen 1000 personer siden høsten 2007 meldt seg med skjulte inntekter og formuer. Av disse har 690 personer fått økt sine skattbare formuer med over 30 milliarder kroner og inntekter med mer enn 1,2 milliarder kroner.


– I 2013 meldte 140 personer fra om skjulte formuer og inntekter til Skatt øst, mens det året før var 76 personer som meldte seg. Antall henvendelser har fortsatt å øke kraftig i 2014 hvor det var så mange som 187 personer som ba om skatteamnesti til Skatt øst, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen. i pressemeldingen.


– Vi tror forklaringen kan være at blant annet banker i Sveits og Luxembourg ikke lenger aksepterer at norske kunder har konto i disse landene uten at det oppgis til skattemyndighetene i Norge. Det har også vært stor oppmerksomhet om at flere land nå vil gi automatisk utveksling av bankopplysninger, og at det dermed er større risiko for at skjulte beløp i utlandet kan bli oppdaget, fortsetter Kristiansen.
 

Kommentarer til denne saken