Gå til sidens hovedinnhold

Personlige assistenter trenger gode arbeidsforhold!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er bekymret. Jeg har vært ansatt i ULOBA i flere år, med ryddige arbeidsforhold og tariffavtale. Nå skal Gran kommune ikke lenger ha avtale med ULOBA, og jeg mister dermed mine rettigheter i forhold til lønnsstige og ansiennitet, AFP og forsikringsordning.

Som assistent har jeg ikke en veldig bra lønn, men gjennom tariffavtalen mellom Fagforbundet og ULOBA er jeg sikret fast lønn med en lønnsstige, god overtidsbetaling og tillegg muligheter for AFP. Dette vil jeg miste når min arbeidsleder går over til en ordning som ikke har tariff. Selv om jeg får beholde dagens grunnlønn, vil jeg miste mulighetene for å stige i lønn i henhold til lønnstabellen. Dette må politikerne og kommunen tenke over, før de bestemmer seg for om de skal inngå avtaler med leverandører som ikke tar assistentene på alvor.

LES OGSÅ: Sa ja til feriestøtte for folk med behov for assistanse

Usikkerheten rundt manglende tariff kommer i tillegg til at driftsmidler, som har sikret meg om mine kolleger diettpenger og utgiftsdekning ved reiser blir borte. Jeg vet at min arbeidsleder har begrenset økonomi, og jeg vet også at en helgetur eller en kort eller lengre tur, enten utenfor eller innenfor Norges grenser, gjør hverdagen til arbeidslederen min litt lysere. Dette ønsker jeg at både min arbeidsleder og jeg og andre assistenter fortsatt kan kunne gjøre. En ferietilskuddsordning gjør det vanskelig å planlegge, og jeg er redd for at jeg selv må dekke deler av reisen eller klare meg uten diettpenger, hvis kommunen fjerner driftsmidlene. Driftsmidlene er det eneste forutsigbare midlet som gjør at assistenters rettigheter på reise blir ivaretatt.

Mitt største ønske i denne saken er at min arbeidsleder skal få lov til å leve sitt liv slik «brukeren» ønsker det med den assistanseordningen «brukeren» trenger, og at «brukeren» selv skal ha rett til å bestemme om og når «brukeren» vil ut av sitt eget hjem. «Brukeren» er et menneske som alle andre med behov for et liv utenfor sitt eget hjem og burde ha den rettigheten til å bevege seg fritt der «brukeren» selv ønsker, om det bare en handletur eller en heisatur, er det en del av det å kunne leve.

Les også

Kjære politikere, rådmann, kommunal ledelse og tildelingsenheten i Gran kommune

Kommunen må snu i denne saken og utlyse BPA på nytt, slik at ULOBA og andre seriøse aktører med tariffavtale kan fortsatt levere BPA, og driftsmidlene må fortsatt være knyttet til arbeidsleders totale timeantall, slik at jeg og andre assistenter får gode og forutsigbare forhold når vi skal være med vår arbeidsleder. Dette er en jobb på lik linje med andre, og det skulle bare mangle om vi ikke skulle ha denne forutsigbarheten.

Kommentarer til denne saken