Gå til sidens hovedinnhold

Poesikonsert i Grymyr kirke

Søndag 11. oktober kommer skuespiller Hildegunn Riise og musiker Nils Økland for å gi en opplevelse av diktene til to diktere. Begge med navnet Olav, og begge er de to av de største lyrikerne landet har fostret: Olav Hauge og Olav Nygard.

Ditt Hadeland

Poesikonserten er flyttet fra 29. mars da vår egen musiker Bjørnhild Wesenberg ville hatt det musikalske bidraget, men nå hadde ikke Wesenberg mulighet til å bli med. Hildegun Riise foreslo derfor musiker Nils Økland som hun har samarbeidet godt med tidligere.

Hildegun Riise er skuespiller ved Det norske teatret. Hun utdanna seg ved Statens teaterhøgskole i åra 1983-86 og debuterte som skuespiller ved Det norske teatret samme året som hun var ferdigutdanna. Hun har vært tilsatt ved teateret siden da. Nils Økland er en av Noregs fremste felespillere, en fornyer av tradisjonell folkemusikk. Som utøver og komponist har han knyttet bånd mellom folkemusikk, kunstmusikk og improvisasjonsmusikk. Økland komponerer melodiske ballader og atmosfæriske sprang til mørkere stemningsbilder. Det lover godt for samspillet dem to imellom, om poesi av Olav Nygard og Olav H. Hauge.

Lengselen etter ein gard, langt uti universet, hvor man endelig kan hvile ut, og lengselen etter å nå inn til de nære ting er kanskje ikke så forskjellig? Dikteren Olav Hauge er kjent for mange, med sine dikt om katten og draumen. Men Olav Hauge hadde også et forbilde, en han så opp til og beundret, i følge dagbøkene hans: Det er denne mannen, den relativt ukjente Olav Nygard fra Modalen på Vestlandet. Han har ikke bare skrevet noen av Norges vakreste dikt, men dikt i verdensklasse.

Vi er glade for at Hildegunn Riise og Nils Økland skal hjelpe diktene med å komme til live, denne høstkvelden i Grymyrkirka, og kan love at det blir verdt besøket.

Sokneprest Daniel Håkegård, og Lars Velsand har forskjellig bakgrunn og alder, men de har samme favorittdikter: Olav Nygard. De skal introdusere, og ellers går konserten sin gang. Det blir utstilling av bøker, og med inngangsbilletten kan du vinne en bok hvis du er heldig. Vi følger alle smittevernhensyn.

Vel møtt!

Arrangører: Hadeland dialekt- og mållag og Kirken i Gran

Kommentarer til denne saken