Mordbrannen i Åsted Norge: – Vi har fått inn tips allerede

TILBAKE: Tidligere Kripos-etterforsker tilbake på åstedet i Vestre Gran sammen med pensjonert politimann Per Olsen.

TILBAKE: Tidligere Kripos-etterforsker tilbake på åstedet i Vestre Gran sammen med pensjonert politimann Per Olsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har allerede fått nye tips i den over 19 år gamle uoppklarte mordbrannen i Vestre Gran etter at den ble omtalt på Åsted Norge mandag kveld.

DEL

Tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen var selv involvert i etterforskningen den gangen. Om årsaken til at en oppklaring har uteblitt påpekte han at det var flere siktet, men at politiet manglet de siste bevisene. Han understreket at man ikke vet om de som den gang var siktet faktisk var de skyldige.

– Det er sikret en del avtrykk, blant annet. Så muligheten til å komme videre er absolutt til stede. Men det var mangel på bevis der og da som gjorde at den ikke ble oppklart.

Peker på penger som motiv

I programmet var Hansen, som nå er ekspert i TV2-programmet, på åstedet sammen med den nå pensjonerte lokale politimannen Per Olsen.

LES OGSÅ:

Det ble også tegnet et tydelig motiv: Penger.

Den eldre mannen skal ha hatt flere tusen kroner liggende under duken hjemme, noe som slett ikke var noen hemmelighet, ifølge Karin og Kjell Skuthe. Kjell er nevøen til Ingvar.

Ingvar Lindgård ble utsatt for vold før huset ble tent på – noe som ikke er uvanlig for å skjule en straffbar handling, men et skjerpende forhold.

– Han omgikkes en del folk som var knyttet mot alkoholrus. Det er mye som tyder på at det ligger i det miljøet, sa Hansen i studio etterpå.

LES OGSÅ:

Følger opp neste uke

Noen av sporene politiet har er fotavtrykk på døra og det ble observert en bil på gårdsplassen den natten. Også i neste Åsted Norge vil mordgåten være tema, og da vil Hansen forfølge spesielt bilsporet.

Programleder Jens Christian Nørve ba avslutningsvis den som vet noe innstendig om å bryte tausheten og fortelle om den grusomme hemmeligheten. Tidligere politi-leder Hanne Kristin Rohde var også svært tydelig:

– Det kan ikke gjentas for ofte: Alle som har hørt eller sett den minste ting kan føre politiet i riktig retning.

På tampen av programmet kunne tipsmottaket til Åsted Norge opplyse at det allerede var kommet inn tips i saken. Innholdet kunne de imidlertid ikke vurdere allerede nå.

Artikkeltags