Anmeldt for falsk melding

Ambulansehelikopteret sirklet over området i en halv times tid før det returnerte uten funn.

Ambulansehelikopteret sirklet over området i en halv times tid før det returnerte uten funn.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Vedkommende som torsdag kveld ble meldt savnet etter angivelig å ha falt i elva Vigga, var aldri i vannet.

Falsk melding

Det var ved 16.30-tiden torsdag kveld politiet fikk melding om at en mann var savnet etter angivelig å ha falt i vannet. Siste observasjon av vedkommende var ved broen like ved Brandbu legesenter.

Leteaksjon i Vigga

Like før klokka 20.00 torsdag ble så den storstilte leteaksjonen avblåst. Mannen hadde dukket opp, og var i god behold. Han kunne fortelle at han aldri hadde vært i vannet.

Dermed ble melderen kontaktet av politiet igjen. Vedkommende, som er en kjenning av politiet, etterforske nå for å ringt inn en falsk melding og vil bli avhørt i den nærmeste framtid. Politiet snakket kort med ham torsdag kveld, men vil ikke si noe om bakgrunnen for den falske meldingen.

- Jeg kan bekrefte at vedkommende som var savnet, selv hevder at han aldri var i vannet. Vi har også pratet med vedkommende som meldte om hendelsen, men fortsetter å avhøre ham fredag,  sier Steinar Dystebakken ved operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt.

-   Har han sagt noe om hvorfor han ringte inn den falske meldingen?

-   Nei.

Kostbar leteaksjon

Store styrker fra både politi, ambulanse, og brannvesen rykket ut for å lete etter mannen i en stri og flomstor Vigga. Både patruljer fra Gran og Lunner lensmannskontor, brannvesen fra Gran og Lunner, Gjøvik og Oslo tok del i leteaksjonen. Dykkere ble også hentet fra Oslo.

Luftambulansen kom med helikopter og politihelikopteret ble kalt ut, men måtte snu på grunn av været.

Både Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok også, i tillegg at Norske Redningshunder var utkalt da leteaksjonen ble avblåst like før klokka 20.00.

- Hvor mye har denne aksjonen kostet?

-   Det kan ikke jeg uttale meg om. Det blir bare gjetting fra min side, men det er nok snakk om et ikke ubetydelig beløp, sier Dystebakken.

Like før redningsaksjonen ble avsluttet, ble for øvrig et av letemannskapene fra Røde Kors hjelpekors lettere skadet og tatt med av en ambulanse til sjekk på legevakta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.