Savnet mann kom til rette

Av og
DEL

Klokka 19.50 torsdag opplyser politiet at mannen i 40-åra som tidligere i kveld ble meldt savnet er kommet til rette.

Politiet vil undersøke saken nærmere før de uttaler seg om saken. På Twitter skriver politiet at det kan tyde på at det er kommet inn en falsk melding, og at saken etterforskes.

En fra letemannskapet ble lettere skadet under letingen og ble kjørt til legevakt til sjekk. Hendelsen skjedde like før leteaksjonen ble avblåst.

Søkte i Vigga

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut torsdag ettermiddag, ved 16.30-tiden ut til området rundt renseanlegget i Brandbu.

Politiets utrykningsleder på stedet bekrefter klokka 17.00 at det letes etter en savnet person i elva. Ved 18-tida bekrefter politiet at de leter etter en mann i 40-årene.

- Mannen er savnet. Vi vet at en person har falt i elva, men kjenner ikke omstendighetene rundt dette, sier operasjonsleder Per Østring ved Vestoppland politidistrikt.

Ved 19-tida forklarer Steinar Dystebakken ved operasjonssentralen at mannen skal ha falt ut i elva mellom brua ved brannstasjonen i Brandbu og brua mellom torget og Brandbu legesenter. Ingen var foreløpig funnet ved 19-tida.

- Vitnet som meldte om dette skal ha sett at vedkommende falt i elva. Siste observasjon er ved brua ved legesenteret, forklarer Dystebakken til Hadeland.

Feil om sted

Hadeland rapporterte tidlig at mannen skal ha falt i elva i nærheten av renseanlegget. Det viser seg å ikke være riktig.

Mannskapene leter langs hele elveløpet, og også i elvemunningen ved Randsfjorden. I følge Hadelands journalist på stedet jobber fire personer ute i vannet der hvor Vigga går ut i Randsfjorden. To båter ser ut til å være involvert i letingen.

- Letingen pågår for fullt. Ingen er foreløpig funnet, opplyser Per Østring hos Vestoppland politidistrikt til Hadeland igjen klokka 18. Han opplyser videre at det ikke er noe som tyder på at savnet var i jobb da han falt ut i elva.

Hadelands journalist på stedet forteller også om mye vann og stri vannføring i Vigga.

Luftambulansen ankom stedet rundt klokka 17.15. Helikopteret sirklet over leteområdet ved 17.40-tida.

Ambulansehelikopteret returnerte ved 17.45-tiden. Dykkere fra Oslo- brann og redning ankom ved 18-tida. Mannskap fra Oslo og Gjøvik er på stedet, i tillegg til de lokale redningsmannskapene.

Litt etter klokka 18 har Røde Kors sluttet seg til mannskapene for å bistå med leting. Norsk Folkehjelp deltar også med en båt.

Ytterligere mannskap fra Oslo brann- og redning deltar i leteaksjonen. Alt tilgjengelig mannskap deltar med andre ord i letearbeidet.

Søker til vi finner

Ali Raza Ahmad er innsatsleder for Gran og Lunner lensmannskontor.

- Vi kommer til å søke til vi finner savnede. Vi leter i Røykenvik. Det er så sterk strøm i Vigga at det er vanskelige arbeidsforhold for brannvesenet, opplyser han til Hadeland.

- Vi skal nå søke i elva til fots, opplyser han videre.

Norsk Folkehjelp og Røde Kors deltar i søket.


Foto:

Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken