Spedbarn i Hønefoss døde av alvorlige hodeskader

Cecilie J. Sandbakken og Per Thomas Omholt

Cecilie J. Sandbakken og Per Thomas Omholt Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det 11 uker gamle spedbarnet fra Hønefoss som i juni ble fløyet til Ullevål med alvorlige hodeskader døde fredag 26. juli, opplyser politiet i en pressemelding.

DEL

15. juni fikk Sør-Øst politidistrikt en melding fra Ullevål sykehus om at de hadde et alvorlig skadet barn. Barnet var flydd inn med luftambulanse fra Hønefoss. Barnet var på det tidspunktet 11 uker gammelt.

11. juli innkalte politiet til en pressekonferanse der politiinspektør Per Thomas Omholt informerte om at foreldrene til babyen var siktet for betydelig grov kroppsskade mot parets barn.

– Den klinisk rettsmedisinske undersøkelsen, og bevisene for øvrig, viser at det er sannsynlighetsovervekt for at skadene på barnet er påførte, uttalte Omholt.

BAKGRUNN:

Politiet jobber fortsatt ut ifra tre teorier om hva som kan ha forårsaket skadene på barnet. Skadene kan være bevisst påførte, påført ved uhell eller skadene kan ha medisinske årsaker.

– Etterforskningen pågår for fullt, og det vil snart oppnevnes sakkyndige for å vurdere hva som kan være årsaken til de alvorlige skadene som ble funnet på barnet, heter det i politiets pressemelding.

LES OGSÅ: Diskusjon om omstridt «Shaken baby-diagnose» blir sentral: – Vi har tatt ettertrykkelig hensyn til dette i etterforskningen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken