Gå til sidens hovedinnhold

Roll-Matthiesen vil bli nummer to i Oslo-politiet

Artikkelen er over 5 år gammel

Atle Roll-Matthiesen (49) fra Gran er en av sju som vil bli stedfortreder for politimesteren i Oslo.

GRAN: Det blir hard kamp om å bli politimester Hans Sverre Sjøvolds nestkommanderende i Oslo politidistrikt. Politiforum betrakter alle sju søkere som aktuelle til jobben.

I tillegg til Roll-Matthiesen har disse søkt: Curt A. Lier (52), president i Juristforbundet, Bjørn Vandvik, tidligere politimester på Romerike, nå fungerende leder i Øst politidistrikt, Morten Hojem Ervik (50), visepolitimester i Politiets utlendingsenhet, Arne Jørgen Olafsen (56), tidligere politimester i Follo, nå fungerende leder i Øst politidistrikt og til sist, den eneste kvinnen som har søkt, Brita Cecilie Lilaas-Skari (44), avdelingsdirektør Internasjonalt politisamarbeid og sentrale registre i Kripos.

Ville bli politimester

Atle Roll-Matthiesen er i dag nestleder i politifagavdelingen i Politidirektoratet. I vår og sommer var han også fungerende leder i avdelingen fram til den nye lederen, Kristin Kvigne var på plass.

Granasokningen har tidligere hatt lederjobber i Kripos og ved ungdoms-OL på Lillehammer. På starten av 2000-tallet var han politiinspektør ved Vestoppland politidistrikt. Han søkte også stillingen som politimester i vårt distrikt i 2011. Denne stillingen var det da Johan Martin Welhaven som fikk.

Ny NK i Innlandet også

Den samme Welhaven (54) er for øvrig en av søkerne til å bli visepolitimester i Innlandet politidistrikt, som omfatter hele Hedmark og Oppland. Etter sammenslåingen av de tre politidistriktene i disse to fylkene, fikk Johan Brekke politimesterjobben. Welhaven har fungert som en av hans nestkommanderende.

Arne Hammersmark (52) som var politimester i Gudbrandsdal politidistrikt fram til sammenslåingen av de tre distriktene søker også jobben som visepolitimester.

De siste fem søkerne er: Rolf Thoresen (48), politiinspektør og påtaleleder i Hamar, Jørn Arild Flatha (43), lensmann i Solør og kommunepolitiker fra Ådalsbruk, Jørn Presterudstuen (42), politiinspektør og seksjonsleder i Politiets sikkerhetstjenester, Reinsvoll, Elin G. Bekkemellem Ørbæk (53), leder av juridisk avdeling/advokat i Hamar og Lena Helene Dalen (52), HMSK-direktør, Melhus.

Visepolitimester er en stilling som offisielt kunngjøres fra Kongen i statsråd.

Ifølge politimester i Innlandet, Johan Brekke, er ansettelsene nært forestående.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.