Politiaksjonen i Moen: Mannen døde av skuddskadene

KRIPOS: Krimteknikere fra Kripos undersøkte boligen i Moen forrige tirsdag.

KRIPOS: Krimteknikere fra Kripos undersøkte boligen i Moen forrige tirsdag. Foto:

Ifølge NRK døde mannen av skuddskadene.

DEL

Mandag i forrige uke ble en mann i midten av 60-årene skutt og drept i Moen. Mannen skal ha gått til angrep på en politimann med motorsag og ble skutt.

Politiet i Innlandet bekreftet overfor Hadeland før helgen at det var personell fra beredskapstroppen som utløste skudd. De bisto Innlandet politidistrikt under aksjonen.

Beredskapstrappen, også kjent som Delta, er en spesialtrent innsatsstyrke mot sabotasje, terrorisme, gisselsituasjoner, samt vanskeligere, væpnede oppdrag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er nå klar, melder NRK. Rapporten bekrefter at mannen døde av skuddskadene han fikk av politiet.

Spesialenheten for politisaker har overtatt etterforskningen av saken.

– Det er ikke sikkert vi kan gå ut med den informasjonen vi eventuelt får gjennom en obduksjonsrapport. Det er mye som skal undersøkes i denne saken, sa etterforskningsleder Helle Gulseth til Hadeland i forrige uke.

– Generelt jobber vi med å kartlegge hendelsesforløpet gjennom avhør og tekniske undersøkelser. Når obduksjonen har kommet ned på papir så skal de sammenstilles for å gi oss et klart bilde av hva som har skjedd. Vi har gjennomført en del avhør, i tillegg til at Kripos har foretatt kriminaltekniske undersøkelser. Vi vet ikke når rapportene derfra foreligger, forklarte hun.

LES OGSÅ: – Det er vanskelig for familien å forstå at dette ikke kunne vært løst på en annen måte

Artikkeltags