Politiet vil følge med på utfartsveiene

KONTROLLER: Lensmannskontorets trafikkansvarlige, politikonstabel Bjørn Bratlie, lover at politiet vil være på plass med både mobile og stasjonære fartskontroller i tiden framover, særlig når våren nærmer seg og fartsnivået erfaringsmessig øker.

KONTROLLER: Lensmannskontorets trafikkansvarlige, politikonstabel Bjørn Bratlie, lover at politiet vil være på plass med både mobile og stasjonære fartskontroller i tiden framover, særlig når våren nærmer seg og fartsnivået erfaringsmessig øker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

UP oppfordrer påskebilistene til å kjøre etter forholdene, og minner dem om at du som bilist kan få varierte føreforhold.

DEL

I en pressemelding fra UP informerer politiet om at UP-patruljene i påsken vil være på veiene for trafikkovervåkning, kriminalitetsbekjempelse på vei, og som rullende beredskapsstøtte for politidistriktene. Hovedformålet med vår politiinnsats på veiene er å forebygge lovbrudd som fører til alvorlige ulykker med drepte og hardt skadde.

I Nordland skrev utrykningspolitiet ut over 100 bøter i løpet av ei helg, i tillegg til at flere førerkort ble beslaglagt.

Forskjellige føreforhold

Påsken kan by forskjellige føreforhold, derfor oppfordrer UP-sjef Runar Karlsen påsketrafikantene til å kjøre etter forholdene, vise hensyn, unngå farlige forbikjøringer og holde fartsgrensene, samt å være rusfri.

– Vi vil ha størst fokus på typiske inn- og utfartsveier, hvor det forventes mye trafikk, sier han til politi.no.

I de siste årene har det takk og pris vært få alvorlige ulykker som direkte kan knyttes til påsketrafikken, fastslår UP-sjefen og han håper det vil fortsette slik.
Føret over store deler av landet innbyr vel ikke direkte til MC-kjøring, men tar man motorsykkelen fram fra vinterdvalen må man være ekstra aktpågiven.

– Jeg oppfordrer bilister og motorsyklister til å ta hensyn til hverandre, påpeker UP-sjefen.

Artikkeltags