Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Ny kontakt med motparten

Artikkelen er over 2 år gammel

Øst politidistrikt opplyser mandag ettermiddag at de skal redegjøre for ny kontakt med motparten i forsvinningssaken.

Mandag ettermiddag klokka 17.30 skal Øst politidistrikt avholde en ny pressekonferanse i forbindelse med forsvinningssaken i Lørenskog.

Temaet for pressekonferansen er ifølge politiet at de skal redegjøre for ny kontakt med motparten, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser til Romerikes Blad at de ikke ønsker å kommentere kontakten ytterligere før pressekonferansen.

Når politiet nå opplyser om at det har vært ny kontakt med personene som antas å ha Anne-Elisabeth Hagen, skjer det cirka tre og en halv uke etter forrige bekreftede kontakt mellom partene, som var 16. januar i år.

Derfor omtaler Hadeland bortføringssaken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen bodde i Ringstad i Gran kommune i flere år. De flyttet fra Hadeland tidlig på 80-tallet.

Tom Hagen er oppvokst på Jaren og har fortsatt stor familie i vårt distrikt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

Da var det familien Hagens bistandsadvokat Svein Holden som informerte om budskapet fra de antatte bakmennene.

– Vi er forsterket i håp og tro om at Anne-Elisabeth lever og at man kan få henne trygt hjem, sa bistandsadvokat Holden under sin pressekonferanse 24. januar.

Han opplyste samtidig at det var helt avgjørende for familien å motta et livstegn før man kunne starte en eventuell prossess for å få den savnede 68-åringen hjem.

Svein Holden har ikke besvart RBs henvendelser mandag ettermiddag.

LES ALT OM SAKEN HER

Savnet i over 100 dager

Det er nå over 100 dager siden Anne-Elisabeth Hagen, kona til investoren og milliarderen Tom Hagen, sporløst forsvant. Det siste sikre livstegnet fra den savnede kvinnen er en telefonsamtale hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 onsdag 31. oktober – samme dag som hun forsvant.

Politiet startet umiddelbart etterforskning av forsvinningen og har hele tiden holdt fast ved en hovedhypotese om at den 68 år gamle trebarnsmoren er bortført mot sin vilje.

Blant annet ble det i boligen til ekteparet Hagen funnet et brev som inneholdt krav om et stort pengebeløp i kryptovaluta, samt trusler om hva som ville skje med Anne-Elisabeth Hagen og kravet ikke innfris.

Politiet opplyste forrige uke til RB at teorien om at Hagen er bortført, er blitt noe styrket den siste tiden. Da hadde politiet fått inn over 1.400 tips i saken.

Den siste måneden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eiendom og også gjennomført søk med dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger like ved eiendommen.

Annen plattform

Både politiet og bistandsadvokat Svein Holden har ved flere anledninger understreket at plattformen hvor kommunikasjonen med de antatte kidnapperne har foregått, er svært dårlig egnet til kommunikasjon. De har derfor ytret et ønske om å få dialogen over på en annen kommunikasjonsplattform.

Det er foreløpig ikke kjent om den siste kontakten med motparten ha skjedd på plattformen hvor kommunikasjonen tidligere har foregått.

Derfor omtaler Hadeland bortføringssaken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen bodde i Ringstad i Gran kommune i flere år. De flyttet fra Hadeland tidlig på 80-tallet.

Tom Hagen er oppvokst på Jaren og har fortsatt stor familie i vårt distrikt.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er opprinnelig fra Gjøvik.

TIPS OSSSMS/MMS: hltips til 2005 EPOST: tips@hadeland.no TLF: 61 31 31 32

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.