Gran: – Det er lett å si ja til Arbeiderpartiets nestleder, skriver Svein Tore Bergestuen på sin facebookprofil.
Bergestuen forlater konsulentselskapet Varde Hartmark til fordel for den nye jobben i Hadia Tajiks rådgiverteam.

Fra Jevnaker

– Jeg er stolt og glad. Hadia er Norges mest spennende politiker og allerede en visjonær og klok samfunnsbygger. Hva en kar fra Jevnaker kan bidra med, gjenstår å se. Men jeg håper hun har ansatt meg på bakgrunn av min erfaring innenfor kommunikasjon, strategi og ledelse, og ikke bare fordi jeg er en glassblåsersønn, sier han til Hadeland.
Hvordan tror du din erfaring innenfor journalistikk og kommunikasjon vil prege arbeidet ditt som Hadias rådgiver?
– Politikk uten kommunikasjon er som blod uten blodårer, for å sitere klokere folk enn meg. Samtidig er det forskjell på operativ, daglig politisk kommunikasjon og mer strategisk tilnærming. Jeg håper jeg kan tilføre en faglig dimensjon til det helhetlige arbeidet. Samtidig vil jeg forsøke å støtte henne på alle måter i en usedvanlig hektisk og utfordrende hverdag, tett sammen med Gry, sier Bergestuen.

Skal jobbe tett

I rådgiverteamet til Tajik skal nemlig Bergestuen jobbe sammen med Gry Haugsbakken fra Jaren.
– Tenk at selv viktige folk i byen har skjønt at hadelendinger er til å stole på. Fra spøk til alvor, så synes jeg det er gøy at vi begge er fra Hadeland. Gry og jeg har naturlige, felles referanser og snakker samme språk, forklarer han.
Haugsbakken er enig.
– Det blir helt supert. Svein Tore er kjent for å være en svært dyktig og hyggelig fyr så dette blir både morsomt og lærerikt. Jeg må kanskje spørre han om vi skal lage en slagplan for hvordan skryt av «Nordens Toscana» skal bli en sentral del av Hadia sitt politiske virke, sier hun.