Fersk måling gir stortingsplass til Jønnes

TIL OSLO?: Kari-Anne Jønnes (H), stortingskandidat fra Bleiken.

TIL OSLO?: Kari-Anne Jønnes (H), stortingskandidat fra Bleiken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Om valget ender slik søndagens TV2-måling antyder, vanker det stortingsplass for nok en kvinne fra Hadeland.

DEL

HADELAND: Rigmor Aasrud, som førstekandidat for Oppland Ap, er så godt som det lar seg gjøre garantert en ny periode i landets nasjonalforsamling.

Mer spenning er knyttet til om hun får selskap av noen andre med bostedsadresse på Hadeland.

Etter åtte år på Stortinget er Anne Tingelstad Wøien ferdig som folkevalgt i denne omgang.

For Marianne Marthinsen, opprinnelig fra Sløvika, dreier det seg mer om ministerpost eller ikke. Stortingsplassen, som andrekandidat for Oslo Ap, er trygg.

– Veldig motiverende

Ut fra listeplassering og partienes størrelse er det bare bleikenkvinnen Kari-Anne Jønnes (andreplass på Oppland Høyres liste) som blant politikerne i Gran, Lunner og Jevnaker kan gå valgnatta i møte med en realistisk drøm om plass på Stortinget.

Utjevningsmandater er vanskelig å bli klok på, men det er altså dette som ligger an til å tilfalle Høyre og Jønnes. I alle fall ifølge TV2s beregninger søndag basert på en meningsmåling fra Kantar TNS.

Historien har lært oss skille mellom enkeltmålinger og endelig valgresultat.

Men Jønnes tar «stortingsplassen» som en oppmuntring inn mot oppløpet.

– Det er veldig motiverende for resten av valgkampen og det viser at alt er mulig når en har god politikk som svarer på de muligheter og utfordringer vi ser i samfunnet rundt oss, sier hun.

Det er 36 år siden Høyre fikk inn to representanter fra Oppland. Den gangen fikk Harald U. Lied og Kristian Lund plass på Stortinget.

Artikkeltags