Ønsker lokal plan for å ta vare på veteraner

– IKKE BARE SOLDATEN: Rune Meier (H) vil ha en handlingsplan for å ta bedre vare på veteraner og deres pårørende. ARKIVFOTO

– IKKE BARE SOLDATEN: Rune Meier (H) vil ha en handlingsplan for å ta bedre vare på veteraner og deres pårørende. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 3 år gammel

Rune Meier (H) ber ordføreren ta grep for kommunens eks-soldater.

DEL

GRAN: Høyre-politikeren, som selv har tjenestegjort i utlandet, har tatt initiativ til å følge regjeringens anbefaling om opprettelsen av en kommunal handlingsplan for veteraner i Gran.

– En veteranplan handler ikke bare om soldaten som har vært ute på vegne av Norge, men også om soldatens ektefelle og barn. I mange tilfeller rammes også disse og annen familie av stresset og de sterke opplevelsene som følger med tjenesten for Norge, skriver han til ordfører Willy Westhagen (GBL) i en interpellasjon.

Meiers forslag er i første omgang å opprette en arbeidsgruppe som kan legge fram forslag til en handlingsplan for veteraner i løpet av høsten 2017.

Westhagen vil på sin side først be rådmannen, blant annet gjennom kontakt med veteranforeningen på Hadeland, vurdere om det er behov for en slik plan.

– Ordfører er opptatt av at hjelpeapparatet må være i stand til å bistå mennesker med ulike behov og utfordringer, også som følge av tjenestegjøring i militær regi. For å undersøke om det er behov for en egen plan innenfor området, anses det nyttig med noe mer dialog mellom veteranforeninger og relevante tjenester, skriver han i sitt forslag til vedtak.

Saken skal opp i kommunestyremøtet torsdag.

Alltid oppdatert!

Få varsler om siste nytt – direkte på mobilen! Last ned appen hadeland.no!

App for Android finner du her.

App for iPhone/Apple finner du her.

Gi tillatelse til at appen sender deg varslinger. Da får du de viktigste nyhetene så fort de er klare!

Artikkeltags